Spanien

Mas De Gregori i Priorat

Mas Dén Gregori ett annorlunda B&B

Att finna det där speciella boendet på semestern är en sport för oss. Nu ska ni få följa med till annorlunda Bed & Breakfast, Mas De´n Gregori som ligger i Priorat.

Mas De´n Gregori

Vi brukar leta efter det där personliga och familjära boendena då vi reser. Sådana boenden som man gärna minns då man kommer hem.  Så gjorde vi även denna gång.

Häng med upp på berget där Mas Den Gregori ligger

Det var alltså från den något större vägen som vi svängde för att bege oss upp för en riktigt slingrig grusväg, bara vägen upp till huset är minnesvärd.

Efter att vår chaufför hade hanterat alla kurvor excellent var vi äntligen framme på det höga berget och där stod ett stort katalanskt hus i en äldre bondgårdsstil. Vilken utsikt, vilket hus men vad tomt det var.

Vi klev ut ur minibussen som vi hade hyrt och vi blev nog lite tagna av att det såg närmast obebott ut. På parkeringen syntes inga bilar parkerade och vi såg ingen som kom och mötte oss. Här började min oro i kroppen intas, vad är detta för något, var mina tankar.

Mas De Gregori

Bed & Breakfast

När vi gick in i den pampiga byggnaden som idag är ett historiskt kulturhus med anor från  1600- talet och som  som har varit en fd. bondgår, blev iallafall jag rätt stum. Vad är detta?.

Idag fungerar Mas De´n Gregori som ett härligt Bed and Breakfast.

Historisk stämning

Mas d’en Gregori erbjöd oss besökare en härlig historisk stämning och huset var varsamt renoverat och mysigt. Rummen var enkelt inreda med en blandning av gammalt och lite nytt. Det här stället var perfekt för ett kamratgäng. Här fanns det möjlighet till att få både frukostar och middagar serverade. Måltiderna serverades i en av husets källarvalv.

Teresa

Teresa, som driver stället var en mycket underbar person att möta. Hon var samtidigt hjälpsam och berättade gärna om husets historia. Vi hade beställt en middag varje kväll och vi samlades runt det stora bordet för måltider och mys.

sällskapsutrymmen

Lite längre fram ska du få möta lite mer gästvänlighet på bloggen från just Mas De´n Gregori och Teresa. Här finner du mer information om Mas De`n Gregori.

Mas de Gregori in Spain

Brukar du leta efter speciala boenden då är ute och reser? Berätta gärna om hur planerar dina boenden vid resor.

6 comments

 1. Det slår mig att jag ska läsa dina inlägg oftare än jag gör ( tyvärr, inte av ointresse, det bara blir så ibland:))
  Vi som har bestämt oss för att resa bort minst två gånger i året framöver söker sådana platser med dylikt boende
  som du beskriver och berättar om.
  Här får man verkligen bra tips! Nu har vi redan bokat in oss två år framöver man man vet ju aldrig när andan faller på och tillfället är rätt, det kanske kan bli tre gånger per år vi tar oss ut i världen. Ingenting är omöjligt!
  Tack Katta!

  Svara
  • Karin. Roligt att du gillade inlägget. Det är så även för mig att tiden inte räcker till för att läsa alla bloggar man vill. Det roliga med att läsa andras bloggar är att man lär sig så himla mycket.

   Svara
 2. Vilket underbart ställe.I de källarvalven skulle jag gärna inmundiga middagen.

  Svara
  • De gamla husen med sina vin celler är verkligen häftiga!

   Svara
 3. Vilken pärla! Vilka valv!
  Vi har också försökt hitta lite udda eller speciella ställen, ibland har de varit fantastiska, ibland väldigt udda. Men det är dem man kommer ihåg.
  Ha det bra!

  Svara
  • Visst är dom vackra!

   Svara

Have your say