Vin & Mat

Mat över öppen eld

Under vår ledighet för någon vecka sedan gavs det möjlighet att laga mat över öppen eld. Antingen kokade vi kaffe över en vedbrasa i det fria eller i vårt grillhus dvs. kåtan. Vid dåligt väder är det trevligt att krypa in där och samlas kring elden för att laga till en måltid för att sedan koka kaffe. image

Man lite mer hungrig där man sitter och tittar på när någon tillreder måltiden. Vi brukar laga mat på en muurikka panna, som är en stor stekhäll. Även kaffedoften sprider sig i kåtan och då brukar kaffet smaka extra bra. Denna gång hade vi inte så många tillfällen till att koka kaffe utomhus då vädrets makter spelade oss spratt vissa dagar, dvs. kraftigt snöfall.

image

image

Brukar du också laga mat utomhus eller ha med dig matsäck vid utflykter?

6 comments

  1. Det ser verkligen gott och mysigt ut.
    Och nog får man bra aptit utomhus. 🙂
    Det var länge sedan jag gjorde utflykter och tog med mig mat men när jag var yngre hade jag ofta med mig matsäck.

    Svara
    • Det smakar ofta lite godare att äta utomhus även om maten är enkel.

      Svara
  2. Norrlandslängtan sätter verkligen in när jag läser din blogg.

    Svara
    • Vårvintern är fin . Det vet du.

      Svara
  3. Ser väldigt mysigt ut! Vi har en liten kolgrill med oss och grillar gärna ute, men nu har det visat sig att de flesta campingar har förbud på kolgrill…. 🙁

    Svara
    • Vill dom att man inte grillar eller är det gasgrillar som förordas?

      Svara

Have your say