Sverige

Matskyltar i Piteå

Matskyltar i massor fanns det. För en tid sedan besökte jag Piteå och deras festvecka som heter ”Piteå Dansar och Ler”  , dvs. PDOL. Det är Piteås egna stadsfest och som går av stapeln varje sommar under juli månad.

Här samlas säkert hemvändare, artister, hungriga besökande och här finns också ett tivoli. En massa aktiviteter där det finns något för alla. Denna dag pumpades det musik ut från många tält, solen sken och många människor satt i gräset och tog sig en matbit eller njöt av en glass i gräset.

filip Lundgren

För egen del var det maten jag var lite extra nyfiken på. Så det var till området med mattält som jag riktade in mig på.

Visst fanns det klassisk Pite palt att köpa, men det är något som jag idag äter rätt ofta. Istället valde jag att  provsmaka lite andra rätter och råvaror. Men egentligen var det kanske alla mattältens skyltar som drog min uppmärksamhet till sig.

Nya maträtter

Här får ni iallafall lite uppslag till nya maträtter. Vad sägs om:

Wokad palt,  Pite wrap, oxrullar med beasås, det var bara några av de matskyltar som fanns på alla de olika mattälten. Nu heter det visst beasås!

IMG_0263

vildsvin

Vildsvinskött och en toast med kantareller

Vad tror ni att jag valde? Det blev först lite vildsvins kött i ett bröd sedan provade jag en toast med smörstekta kantareller med västerbottensost. Den sistnämnda rätten smakade riktigt bra till ett glas öl.

Har du någon maträtt som moderniserats som dessa?

1 comment

  1. Jag kan inte lägga upp din nya blogg på min blogg under ”Bloggar jag gärna läser” och därmed få upp bild, bloggnamn och senaste inlägg. Har försökt flera gånger men det enda som kommer upp är anonyma ”reseblogg” eller nu senast ännu anonymare ”Kommentarer till”??? Jag vill ju inte tappa bort dig.
    I dessa tider och varande i Norrland så undrar jag förstås om surströmmingen oxå kommer att genomgå nån modernisering/internationalisering. Nästa torsdag är det dags igen på Getingstorp. Mums!

    Svara

Have your say