Europa

Matterhorn Glaciären – Europas högsta linbana – 3 833 m

För några månader sedan besökte vi Schweiz och Zermatt för lite skidåkning. Nu är det dags att titta tillbaka på dessa reseminnen och idag plockar jag upp en höjdare. Det var att åka linbana upp till Matterhorns glaciärstopp, en svindlande och mäktig resa.

Besökt Matterhorn Glaciären

besökt matterhorn glaciären

Här är vi en aning medtagna efter att ha klättrat upp på utsiktsplasten för att ta några bilder. Givetvis åkte vi skidor nerför och skidbackarna i Zermatt är fantastiskt fina. I bakgrunden finns det kända berget Matterhorn som alla besökare vill fotografera.

kärlekslåsen i matterhorn

väderstreck matterhorn glaciären

Linbana till 3 833 meter

Det är med linbanan som vi transporterade oss upp till toppen på berget, det sägs att detta är den högsta linbanestationen i Europa. Det är mäktigt och svindlande att befinna sig på 3 833 meter upp och utskotten över bergen är mäktiga och hänförande liksom glaciären som är under oss.

Tunn luft på hög höjd

Att kliva ut ur linbanan var i sig också en upplevelse eftersom eftersom luften kändes tunn och det påverkade verkligen andningen. 

Korset på Matterhorn Glaciären

När kommer upp på utsiktsplatsen på glaciären finns ett Jesus kors på plats liksom alla de kärlekslåsen som hängts fast på ett galler.

korset på Matterhorn

Ett måste – att besöka Matterhorn Klein Glaciären

Det är ett måste att ta bergbanan upp till toppstationen och njuta av vidderna liksom att bege sig nedåt med skidorna. Glaciär som gör det möjligt att åka skidor året runt.

Här bjuder jag på en bildbombning från glaciären.

Zermatt

På den nedre bilden kunde vi följa en klättrarexpedition som skulle ta sig upp efter snökanten. Det såg ut som ett litet gäng myror som sakta rörde sig i riktning uppåt.alpvy zermatt

Mer om Zermatt by och skidåkning i Alperna

I tidigare blogginlägg kan du läsa lite mer om området. Här finner du några blogginlägg om  charmiga Zermatt by, skidåkning på hög höjd och om fler skidresor i Alperna.

Have your say