Personligt

Mitt bästa reseminne

Svenska Resebloggar har precis startat en septemberutmaning som kommer att pågå under tre veckor denna månad. Under dessa veckor ska den som antar utmaningen skriva ett inlägg varje dag och temat är förutbestämt av Svenska Resebloggar.

face

Temat idag är  ‘Mitt Bästa Reseminne. ”För mig som rest under många år och har haft denna hobby sedan jag var 17 år är temat ett mycket svårt tema. Tänk er själv att jag bara ska få välja ett tema när jag har många fina reseminnen att välja mellan.

Jag väljer ett reseminne som förändrat mitt liv på många sätt under många år och fortfarande gör det.

chocolate hills

Det var min allra första resa till Filippinerna år 2002 som jag gjorde på egen hand, som kom att totalt förändra mitt liv. Jag besökte Filippinerna för att bl.a. ta dyklektioner och sedan skulle jag besöka min filippinska väninnas familj. Väninnan blev kvar i Sverige och det var hennes hemby jag skulle besöka, ensam.

Betagen

Vet ni vad? Jag blev betagen. Vad jag menar är att jag tagit den filippinska kulturen till mitt hjärta.

beach filippinerna

Bohol

Efter troligen ett 50 tal inresor till landet har jag också bott där under några år. Sedan år 2002 har jag adopterat en byskola på ön Bohol och numera äger jag en strandtomt på Bohol.

Jag har också varit gift med en man (filippinsk/amerikan) som drev egen verksamhet på Filippinerna. Vi hade faktiskt ett 100- tal anställda programmerare och vårt huvudsäte var på ön Cebu.

Adlawan

Filippinerna är ett land jag känner mig hemma i. Det engelska språket gör det enkelt att resa runt och att vara företagare. Jag har också bedrivit hantverksprojekt för kvinnor och själv förkovrat mig.

hantverksprojekt kvinnor

I min tidigare blogg Kattas Fikarum har  jag skildrat det dagliga livet på Filippinerna under många år. Dessa skildringar finns numera i denna blogg och vill du läsa mer om livet  på Filippinerna använd gärna sökrutan.

Det bästa reseminnet blev alltså Filippinerna.

5 comments

 1. oh vilka spännande upplevelser du måste haft där! 🙂 Jag ska också försöka ta tag i utmaningen, kanske imorgon 🙂

  Svara
 2. Din kärlek till Flippinerna och din skola på Bohol går inte att ta miste på. Ert innerliga förhållande har jag förstått allt sedan jag för ett antal år sedan började följa din blogg.

  Svara
 3. Härliga reseminnen! Och fina bilder!

  Svara
 4. Ett underbart inlägg och som grädde på moset toppenbilder! 🙂

  Svara

Have your say