Asien

Filippinsk flagga

När vet du om att du är i Filippinerna?

Filippinerna marknadsför sig som ett färgstarkt och roligt att land att besöka.  Det är med den slagfärdiga slogan ”Its more fun in the Philippines”, som vi besökare möts av. Men när vet du om att du är i Filippinerna?

torkat kött

Jag är en av dom är självklart skriver under på att det är både trevligt och roligt på Filippinerna. Det kan jag göra eftersom jag har 14 års bekantskap med landet som fångat mitt hjärta. Det får väl ändå vara ett kvitto på att man trivs.

Gästvänligt

Filippinarna är trevliga och gästvänliga människor som försöker ta det mesta med ett gott mod. Ett besök i landet är både färgstarkt och berikande. Jag tror nog att många som besökt landet har lämnat kvar sitt hjärta där och en dag kommer att resa tillbaka dit.

Det finns några saker som alltid får mig att le lite extra då jag kommer tillbaka till Filippinerna. Du kanske funderar på vad det är?

Ja, när vet du om att du faktiskt är i Filippinerna?

Skopa och hinken

På hotellen finner du givetvis både badkar och duschar i badrummen. Men vid ett besök i ett ordinärt hem eller i mitt förra hus på Filippinerna, så finner besökaren ofta en skopa och en hink i badrummet. Ibland samsas både hinken, skopan och en vanlig dusch i badrummen.

skopa och hink

Man sköljer ofta golven med en skopa vatten eller sköljer av fötterna ett antal gånger per dag med en eller två skopor vatten.

Tofflorna

Innan du kliver in i en bostad kommer du att mötas av att tofflor. Ofta står en hög av tofflor vid ytterdörren. Du kan också finna en trave med tofflor radade utanför badrummet.

tofflorna

Karaoke stjärnorna

Alla kan bli en sångstjärna antingen för en kväll eller för en stund. Karaokemaskinerna finns uppställda här och där och du kan lägga i ett mynt för att sjunga dina älsklingssånger. Att grannarna sjunger karaoke nätterna i ända det får man leva med!

karaoke

SMS Mästarna

Filippinaren skickar massor med sms och att ringa med mobilen är mer sällsynt. Att förstå vad ett textmeddelande betyder är inte heller helt enkelt . Filippinarna är mästare på att förkorta meddelanden. Kolla in dessa:

B4N – Bye For Now

CUL8R – See You Later

HHOJ – Ha Ha Only Joking

JTLYK – Just To Let You Know
texting-1490691_1920

Färgstarka och tutande jeepneys

jeepney

Har du varit i Filippinerna och missat dessa färgstarka och häftiga bilar, ja då har du nog inte varit där.

Psst

Sedan har vi psst lätet som betyder  att jag vill ha uppmärksamhet! Jag själv använder mig genast av pssst lätet då jag kommer till Filippinerna och det fungerar utmärkt i apotekskön osv.

Min lista på typiska saker som man möter på Filippinerna skulle kunna göras lite längre, men jag hoppas ni förstår varför slogan ” Its more in the Philippines” faktiskt är riktigt bra. Eller hur?

4 comments

 1. Kul och lärorikt inlägg. Jag har sedan lång tid förstått att du älskar Filippinerna och Filippinarna. Deras slogan ” It’s more fun in the Philippines” tycker jag är närbesläktad med min hemkommun Lekebergs slogan ”” Lekeberg, lika trevligt som det låter”. ”.

  Svara
 2. Jag kan förstå att ditt hjärta har lämnat en bit efter sig på Filippinerna! trevligt inlägg! 🙂

  Svara
 3. Har inte varit där.
  Gillar det färgsprakande och tofflorna!

  Svara
 4. Intressant inlägg

  Svara

Have your say