Europa

NÄSTA PRAG

Vi reser nu till Europa för lite arbete och semester, först blir det i Prag sedan Svedala. Det ska bli extra roligt eftersom jag aldrig varit i Prag, som synes vara så vackert på alla bilderna jag sett. Vi ska också åka tåg i Tjeckien mellan två orter, det ska bli spännande att se hur enkelt eller svårt det blir att konversera på engelska utanför Prag. Det som också slår mig är likheten i flaggorna för Tjeckien och Filippinerna, eller?

image Tjeckiens flagga image

Filippinernas flagga Häromdagen ringde en chef från flygbolagets kontor där vi köpt våra flygbiljetter och meddelade att vi kunde checka in i business klass och att ska finnas en liten överraskning åt oss där.

Jag hoppas för allt i världen att vi är uppgraderade till business klass och inte “bara `”får” använda deras lounge, då vi ändå är lounge medlemmar. Däremot har det aldrig hänt förut att någon från ett flygbolag ringt upp oss och önskat oss en trevlig resa och erbjuder lite bättre service i incheckningen, men det gör Qatar Airways, som vi gillar att resa med.

14 comments

 1. Trevlig resa!!! Maken har f.d kollegor som flyger for Qatar (maken ar ju pilot) och det ska vara riktigt bra! Prag ar underbart, ar lite avis nu, det ar en av mina favoritstader! God ol, trevliga manniskor, vacker stad och harlig cenraleuropeisk mat!
  Onskar er en underbar semester, kanske vagarna korsas i Svedala?
  Kram!

  Svara
 2. Hoppas ni får en trevlig resa i business klass. Igentligen kanske det skulle vara bättre om de inte ringde om överraskningen, det är ju så lätt att man blir besviken istället för att bli glad för det extra man får… Fast det kanske bara är jag som tänker så 😉

  Har inte heller varit i Prag, men som sagt så ska det ju vara jättefint. Hoppas vädret här i Europa ordnar till sig för det verkar vara kallt, blåsigt och regnigt på många håll.

  Kram!

  Svara
 3. Hoppas ni får en riktigt bra resa och en härlig semester!!!
  kramar!

  Svara
 4. Ha en underbar semester och njut av flygresan! Har ni vägarna förbi Blekinge? Kram Kim

  Svara
 5. Trevlig resa!
  Vi campade på landsbygden i Tjeckien och där var det ingen som kunde engelska. Men de ville gärna umgås ändå! De kom fram till vår husbil med en flaska sprit, glas till alla och så nickade de mot vår bil och sa "Supermobil" och log. Och sedan umgicks vi. På nåt sätt… 😉

  Svara
 6. Flaggorna var väldigt lika måste jag hålla med om. Hoppas ni får en bra resa och en fin vistelse i Prag. Jag har hört att stan ska vara väldigt vacker men har inte varit där själv. Håller tummarna för att ni blir uppgraderade. Gud så skönt att få flyga business på en sådan långresa. Rena himmelriket. Ha en riktigt fin och skön midsommar också.
  Kram

  Svara
 7. Hoppas, hoppas ni får en underbar resa! Du är välkommen förbi på middag när som helst du har "vägarna förbi" 😉
  Kram Malin

  Svara
 8. Njut! Har inte besökt denna så omtalade stad!
  Qatar verkar bra – ska pröva dem nångång framöver!
  Hälsa Europa o Svedala 😉

  CB=)

  Svara
 9. Ha en riktigt fin resa och vad trevligt att ni fick ett telefonsamtal från flygbolaget. Flaggorna är helt klart lika varandra. Intressant.

  Svara
 10. Ha en trevlig resa!

  Svara
 11. Härligt med Prag! Jag har varit där ett par gånger och det är en trevlig och vacker stad. På landsbygden, där jag bilat, kan det vara lite si och så med engelskan men det går hyfsat med teckenspråk och kanske lite tyska om engelskan tryter.
  Ha det så jättebra och lycka till med resan till Sverige (och berätta om Qatars överraskning! *Nyfiken*)! Kram!

  Svara
 12. Ja Prag ja, det har jag hört att ska vara fint. Kanske man kommer sig dit nån gång.
  Trevlig resa!

  Svara
 13. Expiatriate
  Tack! Ha själv en bra resa!

  Helly
  Det blev ingen resa i business klass!

  Saltistjejen
  Tack!

  Kimselius
  Nä, det blir ingen blekinge i sommar…. Har nyss skuffat runt på tåg från Kastrup till Kiruna..

  Freedomstravel
  Precis med kroppsspråket kan man ju umgås med.. Kul med er Supermobil!! Det var inte helt enkelt ute på landsbygden,, få som pratar engelska!

  Desiree
  Nä, vi blev inte uppgraderade..

  Malin
  Tack! Vi gjorde ett stopp på tågstationen där du bor, närmare än så kommer jag nog inte dig denna sommar.. Tack för gäst vänligheten!

  Catharina
  Oj, det är kallt här! Hade nästan glömt bort det! Ha, ha

  AM
  Tack,, skönt att vara framme nu!

  Heidi
  Tack!

  Nena
  Oj, vad jag gillade Prag! Tyska går nog bättre än engelska i Tjeckien.

  Ninni
  Jo, Prag är värt ett besök. Jag skulle gärna återvända dit igen!

  Svara
 14. Kul att höra av dig, ser fram emot att få höra hur er semester varit, ni tog ju med er riktig sommar, tack 🙂
  Kan tänka mig att ni grillar och äter gott, hoppas ni har det riktigt härligt!
  Kram Malin

  Svara

Have your say