Personligt

Nattvakt i hamnen

småbåtshamn

Igår kväll var det dags för den årliga insatsen som medlem i båtföreningen, nämligen att vakta medlemmarnas båtar.  I småbåtshamnen finns det båtar av varierande storlek och årgångar.

För egen del har vi inte funnit vilken typ av båt vi ska skaffa oss. Däremot är vi nog inne på en båt för en 5-6 personer som är så mycket underhållsfri som möjligt, om nu dessa båtar finns?

Givetvis måste man göra sitt vaktpass i hamnen oavsett om man är båtägare eller inte då man är medlem. Dock gapar vår båtplats tom bland de andra nerblötta båtarna. Sommaren har nog inte varit den bästa för båtvännerna.

Igår kväll var det en fin kväll, för ovanlighetens skull var det uppehåll i allt regnade och det var skönt att stå ute på backen och känna kvällssolens strålar ge lite värme. Nattpasset börjar kl. 22 och man lämnar stället på morgonen.

piteå skärgård

Vi började kvällen med att be de tjattrande tonårstjejerna som satt på bryggan att lämna området i samband med att vi låste alla bommar och ingångar till området. Därefter var det dags att räkna in alla de båtar och bilar som fanns inne på området. Vi patrullerade utomhus, passade samtidigt på att fotografera några sommarbilder och bara njuta av den fina kvällen.

I bakgrunden hörde vi en sångare som sjöng till sin gitarr, ljudet kom från byns enda pizzeria och där var det byfest.

Vid midnatt gick vi in i den sovstuga som finns i hamnen. Den är utrustad med bäddar, ett bord med stolar och en liten köksdel. I rummet finns det en TV också.  Mitt i rummet finns det två stora fönster som väter åt två håll, vilket ger oss en god utsikt över alla bryggorna men också över hamnens infart.

Vi bestämde oss för att dela upp nattens vaktpass i omgångar och det blev lite kaffe och vatten för att hålla sig vaken. Natten avlöpte lugnt och på morgonkvisten tog jag cykeln hem för att förbereda mig för dagens jobb i staden.

Nu är det ett helt år till nästa nattpass i hamnen och till den gången ska jag nog ta med mig ett fiskespö för att prova fiskelyckan.

 

loka

Har du några tips att ge mig som söker en stabil och underhållsfri båt som ska kunna användas på havet i en skärgårdsmiljö?

1 comment

  1. Ny och fin blogg!
    Vilken natt! Skönt att inget speciellt hände.
    Ha det bra!

    Svara

Have your say