Nordamerika

strand-florida

New Smyrna Beach i Florida

Efter att ha lämnat Jacksonville med den hyrda mustangen, styrde vi söderut ner till New Smyrna Beach som är en stad som ligger längs Floridas kust. New Smyrna Beach är verkligen en charmig liten stad med otroligt fin sandstrand och med en lång och vit strandlinje.

Det här stället är mer genuint än många andra ställen längs Floridas kustresma. Det är som att man kliver tillbaka i tiden.

florida-karta

Välkänt surfingställe

New Smyrna Beach är känt som ett av Floridas bästa surfingställen och här finns många konstnärer som slagit ner sina bopålar. Det vittnar de små lokala gatorna om där lokal kultur och konstalster samsas.

Det här är ett ställe med personlighet som gör det lätt att tycka om och stämningen är laidback. En del säger att New Smyrna Beach har den gamla Florida charmen kvar, vilket jag absolut kan intyga.

kultur

Det här området omges av spännande historia, konstnärliga talanger, coola butiker, lokala matställen. Här är det enkelt att snabbt fylla en tom kalender med någon av alla de utomhusaktiviteter som finns till buds.

Flagner Avenue, den gatan ska du absolut lägga på minnet! Detta är en del av New Smyrna Beach som bjuder på en härlig atmosfär.

Köra bil på stranden

Här finns det också ett område där man tillåts köra bil längs stranden, det kändes helt galet att se bilar komma åkande i låg fart och med ett och annat trafikmärke.

beach

Vi hade hyrt en mustang Cabriolet och vi ställde gärna bilen för att promenera runt i den mysiga staden trots hettan. Här får du också våra tips på vad du bör tänka på när du ska hyra bil på semestern.

mustang-cabriolet

Barer och restauranger

Det är på eftermiddagarna som man samlas på någon av de många uteställena för en eftermiddagsöl för att snacka vågor eller kultur. Det finns många restauranger och uteställen och jag tror att i det här området finns det absolut något för alla.

new-smyrna-beach

Favoritställe

New Smyrna Beach blev en av våra favoritställen att stanna till på. Det var verkligen ett mysigt och personligt ställe.

new-smyrna-beach

Vill du få lite mer tips om Florida kan du kolla in dessa blogginlägg om Everglades,

2 comments

  1. Det är tvära kast här på bloggen. Från fönsterbyte i skolhuset till strandliv i Florida. Härligt!

    Svara
  2. Så härligt du har det och kul att eu hittade till min blogg!
    /Anette

    Svara

Have your say