Ny kamera Canon EOS M3

Personligt

Ny kamera Canon EOS M3

Sedan några veckor tillbaka har jag en ny kamera i min ägo, jag har skaffat mig en Canon EOS M3.

Canon EOS M3

Det är faktiskt rätt enkelt att gilla den här lilla spegelfria systemkameran från Canon.

Anledningen till att jag började snegla på en andra kamera är att jag vill ha en mindre kamera att ha med mig på någon av alla de resor jag gör. Ibland tar det emot att dra på en ordinarie stor systemkamera på ryggen.

Efter att ha använt den nya kameran vid ett antal tillfällen så kan jag nämna följande;

Kameran Canon EOS M3, har autofokus med flera fokuspunkter, vilket jag uppskattar. Jag tycker att de rörliga bilderna helt enkelt blir bättre.
Kameran har 24 megapixel och det känns som processorn är OK.
Att kunna använda objektiv är ett plus
Att kunna använda sina objektiv till denna kamera är bara ett stort plus. Jag har kompletterat kameraköpte med en adapter ring men har  ännu inte hunnit prova  den tillsammans med de tyngre objektiven.
Det här en kamera som är lätt i handen och den är verkligen greppvänlig.
Pekskärm
Programväljarratten finns baktill på kameran. Bildskärmen som också är en pekskärm  är vinklingsbar är på tre tum. Den kan vinklas 180 grader uppåt och 45 grader neråt. Det är möjligt att använda kameran för sk. selfie bilder.
Inbyggd wifi
EOS M3 har givetvis inbyggd wifi. Jag är rätt övertygas om att det ska bli roligt att testa wifi uppkopplingen då man reser för att kunna slänga iväg en bild.
Pannkaksobjektiv
Jag passade också på att köpa mig ett pannkaksobjektiv som jag ser fram emot att testa framöver. Just nu tycker jag att kameran är rolig att använda och jag hoppas att den ska fortsätta att göra fotograferandet spännande.
En kamera att bli god vän med på mina resor. Har du också testat denna lilla kompis?

11 comments

 1. Har bara hört gott om den kameran. Lite så att jag själv blir sugen på att införskaffa den 🙂 Hoppas att du blir nöjd!

  Svara
  • Helena, ja, vi får se på sikt om jag är lika entusiastisk.

   Svara
 2. Jag tänker ju en ny systemkamera eller liknande inom något år så det ska bli riktigt spännande och se hur den här genren utvecklas. Det vore ju otroligt skönt att få lite mindre packning att släpa på när en ska ut.

  Svara
  • Jag ser fram emot att använda kameran mer i skarpt läge så får vi se om jag är lika optimistisk lite längre fram.

   Svara
 3. Såklart – använder ju jääämt – http://katarinawohlfart.com/2015/06/17/street-photos-in-venice/

  Svara
 4. Tänk om jag kunde hantera en sådan. Vilka bilder det skulle kunna bli. Jag får nöja mig med min lilla lilla Canon.

  Svara
  • Du har fina bilder på din blogg! Men visst är det roligt med kameran och alla grejer man kan leka med. Men det är inte nödvändigt alls egentligen.

   Svara
 5. Jag har haft en Canon G10 i ganska många år och har varit helt nöjd med denna semi-systemkamera i mindre format(=praktisk). Men så fort jag tycker jag har råd att investera i en ny misstänker jag att det blir en riktig system! 🙂 Vore ju på tiden också eftersom fotografering ändå är min största hobby…!

  Svara
  • Fotografering är skoj och roligare blir det då man har en bra kamera att växa med. Jag kör en full body systemkamera också men när man reser mycket blir man varse om hur jobbit det är att dra på för tung utrustning.

   Svara
 6. Det har later som en spannande och bra kamera. Jag tror du kommer gilla denna mycket. Calle har en storre systemkamera som han sallan anvander for att det blir for stor och tung att dra med. Jag har min mindre Panasonic Lumix som jag ar supernojd med. Stor fordel med bra zoom mojligheter och att bara ha ett objektiv. Eftersom jag har en liten smidig kamera kan jag ha med den overall och nastan jamt.

  Svara

Have your say