Personligt

Om resesällskap

Dagens bloggtema är om resesällskap med de Svenska Resebloggarna. Jag skriver här om resesällskapet som utgör mig själv.

Ressällskap

Ressällskap

Jag har rest i olika konstellationer i mitt reseliv och de mest spännande och roliga resorna som jag gjort  är nog resorna som ensamresenär och utan resesällskap.

När jag var 20 år gammal reste jag ensam i den grekiska övärlden. De tre nästkommande åren fortsätta jag att resa ensam till både Portugal och det blev en returresa till Grekland . Alla dessa resor gjorde jag med flyg till Aten eller Lissabon för att sedan med lokaltrafiken eller båtarna ta mig mellan öarna eller byarna, under en fyraveckors period.

Jag reste ensam under en fyraveckors period varje gång och det gav mig mersmak och mod. Jag har lärt mig att när jag reser ensam måste jag engagera mig mer och jag har fått mer tillbaka av själva reseupplevelsen. Genom åren har jag då träffat många härliga resenärer men också då och då blivit hembjuden till familjer runt om i världen.

Därefter blev det resor till både Asien och USA som ensamresenär och jag minns inte ens att jag haft hemlängtan eller varit rädd under dessa resor.

Att resa oplanerat och otvunget är frihet för en person som mig. Att ta vara på sig själv och resa med ett öppet sinne  har gjort att jag fått vänner som jag fortfarande umgås med, varje år. Ett exempel är min filippinska familj på ön Bohol eller den trevliga italienskan som jag träffade i Tjeckien.

Att resa ensam handlar mycket om att lära sig mer om sig själv. Jag vet att ensamresandet långt ifrån passar alla men jag uppmuntrar fler till att våga ta steget. Gör det!

Mina kommande resor detta år gör jag tillsammans med min sambo som är minst lika intresserad av resor som jag. Vi kompletterar varandra bra och han har fått ta del av det lokala liven runt om i världen som jag byggt upp under de åren jag rest ensam.

Resesällskapet kan vara du själv!

 

4 comments

 1. Jag är övertygad att det är väldigt utvecklande att resa själv. Särskilt om man har öppet sinne 🙂
  Hade inte Stefan varit lika reseintresserad som jag själv är hade jag förmodligen rest själv emellanåt.

  Vi ses i morgon!

  Kram
  Eva

  Svara
  • Eva. Tur att ni båda gillar att resa! Ses!

   Svara
 2. Jag lyfter på hatten för dig. Det är inte alla som fixar att resa själv. Jag förstår att du växer som människa på det viset!

  Svara
 3. Fördelen med att resa själv är att man träffar så många nya och trevliga människor som man kanske inte skulle träffat om man haft ressällskap. Det är i alla fall min erfarenhet.

  Svara

Have your say