Personligt

orangeriet tar form

Orangeriet tar form – en gammal dröm

Orangeriet tar nu mer och mer form för varje dag och nu börjar det likna ett litet hus. Än så länge gapar det många hål i väggarna där ett och annat glasparti ska in.

gamla fönster

Jag har under 20 årstid samlat på fönster och ett och annat har fått följa med hit och dit. När jag flyttade utomlands valde jag att göra mig av med många gamla och fina möbler för jag insåg att det som låg mig kärt om hjärtat var de gamla fönstren och en pardörrar. Idag är jag glad att jag sparat de trötta och gamla glasbågarna för att äntligen få ge dom lite omsorg och kärlek.

pardörrar

Återvinning

Vi arbetar med återvinning. Det betyder att vi river ytterväggarna på halva skolhuset för att återanvända virket till ytterväggar på orangeriet. Likaså rev vi det fula utegolvet som vi nu vänt på och som kommer att bli ett golv inne i orangeriet. Vi funderar på att lasera golvet.

verandagolv

Gjuta stommen till järnspisen

Vi kommer också att riva ut den gamla järnspisen i skolhuset som snart ska flyttas in till orangeriet. Vi har gjutit en platta med både lecablock och cement som ska utgöra stommen till järnspisen.

Valmat tak

Det har blivit en hel del räkna och rita för att få till det valmade taket. Tyvärr blev leveransen av plåt tre veckor försenad så bygget kom lite i otakt.

valmat tak

Kitta fönster

Det har blivit en hel del kittande av fönsterbågar men nu är alla fönster klara med nytt kitt i och nu återstår mindre målningsjobb. Därefter är det en hel del rengöring av fönsterbågarna. Vi har byggt fasta fönsterbågar och kommer att montera in våra englasfönster där.

Här kan ni läsa tidigare blogginlägg om byggprojektet:

Snart hoppas jag få visa er resultatet när alla fönstren är på plats.

5 comments

 1. Gamla fönster och pardörrar. I just love it!

  Svara
 2. Wow katta! Tror det kommer bli riktigt bra det här 👏🏻

  Svara
 3. Vad mysigt det kommer bli. Bara älskar pardörrar 😍

  Svara
 4. Återvinning är bra 😀

  Svara
 5. Återvinning är bra…detta kommer bli magiskt!

  Svara

Have your say