Asien

passkontroll på stranden

Passkontroll på stranden – Koh Lipe i Thailand

För några månader sedan i vintras tog vi oss med en speedboat från Langkawi på Malaysia över till den lilla thailändska ön Koh Lipe, som egentligen heter Pulaw Nipih och är Thailands sydligaste ö. Dena gång skulle vi få uppleva det småskaliga vad gäller passkontroller.

Passkontroller

På denna resa fick vi möta två små passkontor som var charmiga och väl fungerande. Visst är det så att det lilla ofta charmar bättre.

passkontroll langkawi

Taxi från flygplatsen till hamnen

Vi hade gjort vår årliga resa till Filippinerna och därefter flög in till ön Langkawi från Singapore. Från flygplatsen på Langkawi till båtterminalen Telaga Harbour tar det cirka 15 minuter med taxi och det var här vi köpte våra båtbiljetter.  Det var mycket varmt utomhus och vi alla stod och väntade in på att den lilla dörren skulle öppnas för att få visa våra pass och sedan gå ombord på båten. Det var skönt att passera tjänstemannen bakom disken som satt i riktigt nedkyld luft inne i glasburen.

immigration office koh lipe

Endast 90 minuters överfart

Överfarten till Koh Lipe tog ca 90 minuter och det var en angenäm och kort båtresa. När vi närmade oss ön Koh Lipe fick vi som så många gånger förr, förflytta oss över i en mindre båt och vårt bagage kom över i en annan båt till stranden.

koh lipe

Passkontroll på stranden

Därefter följde ännu en ny immigration process och detta lilla immigrations kontor var beläget direkt på stranden vid båtarna  Här köade vi under bar himmel och väntade in att våra namn skulle ropas upp så att vi kunde få tillbaka våra pass och med en stämpel i passet. Vi fick alltså lämna våra pass på den Malaysiska sidan och när vi fick tillbaka dom var dom redan stämplade.

Passkontrollen var liten, enkel, charmig och fungerade mycket väl.

Koh Lipe

Det var nu som ölivet på Koh Lipe kunde börja.

Här kan du finna mer information om att resa till Koh Lipe.

Have your say