Uncategorized

Pite palt på Paltzerian

Om det är något jag verkligen tycker om så är det palt. Ibland fördrar jag blodpalt och ibland potatis palt. För egen del brukar jag mestadels själv göra min potatispalt och givetvis ska det vara med fläsk i. Till det ska det serveras saltat smör, lingonsylt och till detta dricker jag givetvis ett glas mjölk.

I Öjebyn finns en Paltzeria, den brukar jag försöka besöka då jag passerar E4 an mellan Luleå och Piteå. Hellre en palt än en pizza eller en hamburgare! Här kan du se, palt menyn!

pite palt

Här blev det en portion av blodpalt, Pite palt och stekt palt. En sk. palt buffé!

Vad har du för relation till palten?

16 comments

 1. Åh, det där ser verkligen exotiskt ut för en skåning som mig! Jag har aldrig smakat palt (liksom inget man blir bjuden på när man bor i Stockholm och har släkt från Skåne/Halland/Småland). Tyvärr kan jag ju inte säga att jag tycker att det ser jättegott ut heller…

  Svara
 2. Blodbröd var en av mina absoluta ungdomsfavoriter. Det här är den första paltzerian jag hört talas om. Tyvärr får väl paltzerian aldrig samma genomslagskraft som pizzerian.

  Svara
 3. När jag var liten trodde jag att det bara fanns blodpalt och det ville jag absolut inte ha! Nu har jag faktiskt ätit potatispalt och det var supergott!

  Svara
 4. Coolt att det finns sådana här ställen. Väldigt exotiskt för en Stockholmare som jag. Själv är jag tyvärr inte mycket för palt. Jag tror att det är en sådan där rätt man måste vuxit upp med för att till fullo uppskatta den.

  Svara
  • Det är nog så att man blir van med mat som man sedan gillar. Däremot gillar jag inte kroppkakor alls.

   Svara
 5. Jag får väl erkänna då – jag har aldrig smakat palt av något slag!

  Svara
 6. Vi blev bjudna på PotatisPalt för första gången, förra hösten då vi bilade upp till norra Sverige. Gjorde då ett stopp i Piteå hos bloggvännerna "vardags-glitter", som vi då träffade för första gången "live" och blev hembjudna till och fick palt. Nu åker vi uppåt i morgon igen och har blivit lovade Palt, sååå gott gott. Hur blodpalt smakar, vet jag ej och är inte heller intresserad av att testa heller!
  Kanske vi kan ses nu när vi kommer till Piteå?
  Kram

  Svara
  • Trevligt att era vänner bjöd på palt! Tror vi reser om varandra nu!

   Svara
 7. Visst är det gott med palt. Är man Pitebo så har man med palten i modersmjölken:-) Om vi är på restaurang som har buf'e, så är ofta palt med. Naturligtvis måste enslinka ner då. 🙂

  Svara
 8. Jag åt palt där på Palzerian för första gången i mitt liv. Jag gillade det!! Har sedan dess ätit palt för jag är ju numera gift med en norrlänning!

  Svara

Have your say