Spanien

Clos Domingo

Porrera porten till Priorat

Tre flygningar senare, transfer till hyrbilen, motorvägen med vägtullar för att hinna till det bokade vingårdsbesöket i den pittoreska byn Porrera i Priorat. Alla resestrapatser försvann samtidigt som vi på ort och ställa avnjöt dessa fantastiska viner.

Porrera den pittoreska byn med den fantastiska vinmakarna

Porrera en liten by på knappt 500 invånare, som alla försörjer sig på vin i någon form. I denna kuperade lilla by finns det 13 vingårdar som producera högklassiga viner. De flesta producenter har sina vingårdar i anslutning till byn på bergen som omsluter byn.

Genuina vinkällarprovningar

Föredrar man en genuin vinkällarprovning så rekommenderas ett besök hos producenten Clos Dominic, en mycket liten familjeägd vingård där ägarinnan visar en fantastik vinkällare med utsökta viner.

Känslan av att prova på plats och hela producentens sortiment, känna doften av vinkällare samtidigt som man möter dessa skickliga hantverkare som med passion och kärlek förklarar hur de selekterar druvor, väntar på den rätta dagen för plockning och valet av vintunna för lagring. Känslan av dessa stolta män och kvinnors genuina hantverk sitter i smaken vid varje vinprovning som vi var på.

Clos Dominic vinskörd

Fler vingårdar

Övriga vingårdar som vi besökte var Sangenis i Vasque , ett riktigt positivt besök för deras goda smakrika viner.

00000125

Ett annat besök som uppskattades mycket och som blev en favorit för oss blev vingården Joan Simo, som också producerade fantastiska viner med en enorm glöd att förmedla sitt hantverk.

Joan Simo

Några av dessa fantastiska viner går att finna på systembolagets beställningssortiment, men tillgången är begränsad då det är små familjeproducenter med begränsad produktion.

4 comments

 1. Vingårdar förmedlar alldeles speciella känslor tycker jag. Ord som smak, lyx, hantverk, historia, stolthet, hemligheter, utveckling poppar upp hos mig.

  Svara
  • Steve, Tack! Visst är det så att vingårdar förmedlar yrkesskicklighet, tradition och stolthet. Det var verkligen skoj att få möta många duktiga och stolta yrkesmän och yrkeskvinnor.

   Svara
 2. Oj, trevlig resa 🙂

  Svara
  • Tackar. Resan till Porrera var riktigt bra!

   Svara

Have your say