Personligt

lagt-golv

Renovera ett skolhus

Hemma på vår gård står det där skolhuset som vi haft många planer för. Nu har vi iallafall satt igång renoveringen av huset och det är en hel del som ska fixas.

skolhus

Ni som har läst min blogg till och från vet nog säkert om att jag skrivit om att skolhuset ska ta form. Vi köpte storhuset och det här mindre huset för drygt två år sedan. När den fd. gården blev vår hade vi ingen aning vad det mindre huset skulle användas till.

Modernisera

När det stora huset nu börjar bli klart i de stora drag så är det nu dags att modernisera det andra huset.

golv

Byggnaden är en gammal timring som saknar vatten och avlopp. Ja, huset saknar faktiskt alla moderniteter. Det går inte att vistas i huset då temperaturen kryper nedåt.

Golv och trappa

Ja, vart börjar man med renoveringen då? Ja, man kan säkert börja på många olika sätt. Vi har valt att börja med att regla om alla golven på övervåningen. Det betyder att man tar bort all isolering i golven som består av sågspån och reglar om golven för att sedan slå på nya trägolv.

Ett gammalt trähus är verkligen snett och vint. Men i allt detta så är det en viss charm också att saker inte är helt linjära, iallafall så tycker jag det

trappa

Vi anser att vi behöver golv att stå på om vi ska kunna arbeta med husets övre del. För att ta sig upp till övervåningen behövs också en trappa.

Tidigare var det en stege som man sköt upp på vindens golv när den inte användes och det var en lucka i taket.

IMG_1220

Nu har sambon ritat och räknat på hur en trapp ska se ut och hur stor den ska vara för att passa den lilla entréhallen.

Nu är trappen på plats förutom något enskilt steg längst ner. Vi ska alltså göra så att det nedersta trappsteget ska gå att skjuta in då man behöver öppna pardörrarna. Eller så gör vi så att vi låter pardörrarna öppnas utåt istället som idag inåt.

trappa

Här har jag skrivit mer om det renoveringsprojekt vi påbörjat.

Fortsättning följer

Nu fortsätter vi planeringen med gästrum på övervåningen, bastu och duschutrymme samt en kombinerat allrum och kök.

Drömmen

Vad tror du att jag har för planer eller vad har jag för små drömmar att det här huset ska användas till egentligen?

Have your say