Personligt

renoveringsfynd

Renoveringsfynd – Svensk Damtidning

Att renovera gamla byggnader har sin charm, på många sätt. Som jag tidigare nämnt pågår nu ett omfattande renoveringsarbete av vårt fd. skolhus och vi gör nu och då ett och annat fynd.

Renoveringsfynd

Några av renoveringsfynden är gamla skolböcker och en och annan tidning. Gamla nyheter kan återigen bli spännande nyheter och för en tid sedan fann vi en Svensk Damtidning från 1946.

Det fd. skolhuset ska alltså renoveras till två gästrum, en bastu med dusch och toa intill är till kommer vi att förse byggnaden med ett litet minikök och allrum. För att få till allt på ett bra sätt så river vi allt inpå bara husets skal som består av en timmerstomme.

svensk-damtidning

Svensk Damtidning isolerar

Jag tror, att förr i tiden då man isolerade vinden med sågspån så lade man tidningar i botten för att sågspånet inte skulle rinna igenom. Det är nu dessa fynd vi plockar upp då vi skottar ut det gamla sågspånet på vindens golv.

Vid tillfälle ska jag damma av tidningen och läsa resereportagen från Sydamerika och USA. Vad tänker ni om ett resereportage från 1946?

Mer om våra planer

Här kan ni läsa lite mer om våra planer för huset.

5 comments

 1. Vilket härligt äventyr ni är ute på.
  Att läsa ordet timmerstomme tycker jag är en ren njutning.

  Svara
 2. Ser ut att vara intressant grej det där 🙂 kul att hitta säker.

  Svara
 3. Wow, gud vad roligt att hitta sådana gamla saker. Perfekt att rama in om de är i någorlunda gott skick, annars bara att bläddra igenom. Så spännande, jag älskar historia; både långt tillbaka i tiden och nära nutid 🙂 Ha en trevlig helg!

  Svara
 4. Kul att hitta spändande saker

  Svara
 5. Vad roligt att fixa gamla projekt

  Svara

Have your say