Europa

Reseplanering inför Budapestresan

planering
Nja, denna gång blir det inte desto mer reseplanering inför nästa resa till Budapest. Dels är de mycket på G. i samband med hus flytten dels kanske jag börjar ha en viss rutin på att resa och hantera dagarna så det blir ett innehåll. Flygbiljetterna fick jag och jag bokade om dessa, så tills slut blev det en resa till Budapest med Norwegian.

Just denna resa bokades för någon månad sedan men den har ramlat i glömska eftersom mer akuta saker ska lösas då vi startar renoveringen av huset i samband med denna resas start.

Idag besökte jag Akademibokhandeln och köpte mig en guidebok om Budapest annars är det mestadels internet jag söker och finner information inför mina resor. Jag letar ofta efter svenska eller engelska bloggare som kanske bor på stället jag ska resa till, det är ett bra tips om man vill finna andras pärlor på ett ställe.

Denna gång kommer vi besöka någon av alla de baden som finns i Budapest, jag har också letat efter några genuina coffe bars eftersom det lär finnas många kaffe barer som är privata och inte ingår i några kedjor, som Starbucks, Figaro, Seattle Coffe osv. Likaså ska vi besöka några vinbarer och prova på lite Ungerska viner och mat. Det enda som är förbokat är en stadstur på Segway i staden. Ett roligt sätt att se en stad och slippa promenera runt alltför mycket.
Hur brukar du planera dina resor? Har du några tips att ge mig inför min nästa resa till Budapest?

8 comments

 1. Det första reseförsöket D och jag gjorde efter min stroke var en spa-resa till Budapest. Det fungerade även om jag har svår att så här efteråt begripa att vi klarade av det. Men, då och då klarar man av även det som inte ska vara möjligt. Bra att veta när det tar emot.

  Svara
 2. Stort att du o D. Gjorde det. Ibland är det tankarna som möjliggör eller hindrar en. Hoppas den resan blev bra trots allt!

  Svara
 3. Vi brukar nog läsa på en del, mest på nätet. Sedan blandar vi lite planerade resmål med spontana saker. När vi var i Budapest bokade vi en vinkällare för nyårsafton. Vi trodde att vi bara bokat ett bord, men när vi kom dit kom det genast ett glas vin… och lite tilltugg..och ett annat vin… och en förrätt… och så fortsatte det hela kvällen. Som tur var väldigt trevligt och inte alltför dyrt, även om det var en del språkförbistring i bokningen…

  Svara
  • Det brukar vara precis sådana erfarenheter som man brukar minnas och som är kryddan på resan. Jag ser verkligen fram emot Budapest resan

   Svara
 4. Letar du efter ett genuint kafé gå till Ruszwurm vid Matthias kyrkan! De har de godaste kremes som finns!
  Hoppas att ni får en fin resa!

  Svara
  • Välkommen hit. Jag ska skriva upp din rekommendation.tack för tipset. Jag kanske återkommer till det senare. Såg att du är i mitt gamla hemland nu.

   Svara
 5. Jag kom nyligen hem från Budapest som var magiskt. Kolla in mina tips här http://towis.blogspot.se/search/label/Budapest

  Svara

Have your say