Vin & Mat

Reseprylen – En handpresso för gott kaffe på resan

Att resa behöver inte betyda att man måste uthärda själva resan med dåligt kaffe. Jag är en kaffenörd och varje dag ser jag till att få minst en kopp med riktigt gott kaffe. Självklart vill jag inte avstå gott kaffe bara för att jag har semester och inte alla ställen i världen har gott kaffe att erbjuda.

När jag fyllde år så fick jag av min sambo prylen som jag gott och ägnat på i över ett år, nämligen en liten handpresso som vi nu testar.

Den är liten och genial och är enkel att ta med på resan likaså är den enkel att använda. Jag fyller den ligga koppen med varmt vatten och ovanpå skålen lägger jag en kaffepaus eller malt kaffe. Sedan skruvar man på locket och vänder handpresson upp och ner. 

Därefter pumpar du upp pressobryggaren och du ser på displayen r det är klart att trycka på knappen som öppnar upp handpressän.  Sakta rinner det nybyggda kaffet ner i din kopp och det luktar nybryggt kaffe. 

Vi är positivt överraskade över att den lilla handpresson kan brygga gott kaffe snabbt och enkelt. 

Ett tips är att ta med varmt vatten i en liten termos så går det ännu snabbare att fixa en kopp gott espressokaffe på resan. Vi har en liten temos på 0.3 l vatten, som ger oss några koppar espressokaffe.

9 comments

 1. Men så smart, ska kollas upp
  Kram

  Svara
 2. Smart. Nåt liknande för kokkaffe torde inte marknaden erbjuda.

  Svara
 3. men åh vad smart

  Svara
 4. Men åh va smart!

  Svara
 5. Men åh så smart! 🙂

  Svara
 6. Wow, så gadget-igt! Känner nästan doften av kaffe ända hit till Rio.

  Svara
 7. Så smart liten maskin. En sådan måste vi nog införskaffa oss här hemma då vi båda är kaffenördar! Perfekt för resan och den verkar inte ta så stor plats:)

  Svara
 8. Kaffe är en viktig punkt i vardagen!

  Svara
 9. Den var läcker och verkar smidig när den är liten. Skulle köpt den om den fanns i bryggkaffe. Tack för tipset👍

  Svara

Have your say