Personligt

Resplaner och utlottning

Om några dagar börjar min resa. Resan kommer att börja med underhållning på en norrländsk ort för att därefter byta väska och bege sig till Arlanda. Därefter börjar min efterlängtade vinterresa.

Förr om åren innan jag flyttade utomlands brukade jag vistas så gott som varje årsskifte utomlands. Denna gång blir det ett stopp i Bangkok för att uppleva en härlig storstad och träffa en gammal vän från tiden då jag bodde i Kuala Lumpur. Hon har skrivit en liten önskelista på varor som jag ska ta med.

Efter stoppet i Bangkok reser jag vidare och destinationen är okänd. Det blir troligen några snorklings och dykarveckor. Jag har även förhoppningar om att börja ta itu med konditionsträningen och ser fram emot att göra en krafttag på den fronten. Efter Thailand kommer resan att gå över Malaysia till Filippinerna.

Det är få saker som är uppbokade förutom några flygbiljetter och en jul avslutning vid skolan. Julen firas den 25 december på Filippinerna som är ett katolsk land och där kommer jag att fira julen med min filippinska familj. I svenska mått kommer julhelgen att firas med många personer.

Jag har firat mina jular ett antal gånger på Filippinierna både som resenär och som boende där. Efter julfirandet och att förhoppningsvis träffat vännerna är det dags att resa vidare till en av mina paradisöar som jag besökte första gången redan 2006.

När jag är på Filippinerna passar jag också på att besöka min tandläkare och min optiker. På paradisön är det dykning och snorkling som gäller. I Kuala Lumpur kommer jag att få träffa mina gamla grannar och ska passa på att besöka den silverstudio som jag tagit alla mina kurser inom silversmide. Jag skulle behöva komplettera med en del verktyg.

Det blir alltså som vanligt, att resa runt till nya och gamla platser vid årets sista månad och in på första månaden i januari. Det är oklart idag om jag kommer att blogga från resan, det får humöret, tillfällena och dagsformen avgöra. Från alla mina resor köper jag ofta med mig hem små presenter, som kan var bra att ha, ifall att.

silke

UTLOTTNING

utlottning

Jag kommer att utlotta ut en liten plånbok i tyg med broderier på. Den är tillverkad i Kambodja. Vill du ha chansen att vinna den vackra plånboken “gillar” du min nya sida på Facebook, här på den högra sidan eller så skriver du en rad här på min blogg. Därefter kommer jag att dra en vinnare som jag skickar denna Kambodjanska plånbok till. Sista dagen för att delat i utlottningen är onsdagen den 26 november kl. 20.00. Direkt därefter kommer jag skicka vinsten till vinnaren.

Välkommen att delta!

8 comments

 1. Här hemma talar vi om julbestyr och julstök, men vad är väl det mot vad du planerar. Lycklig resa!

  Svara
 2. Såklart måste jag vara med i den fantastiska plånboken. Älska hantverk! Hoppas du får det fantastiskt med. Skönt att slippa detta trista gråa här nere. Du har ju iofs snö fortf antar jag 🙂 Du behöver ju inte blogga på resan, men lite instagram kanske hinns med 🙂

  Svara
 3. Mycket härligt att se fram emot där!

  Svara
 4. Som jag har skrivit någon gång tidigare: du är verkligen värd den här ledigheten efter allt som du har gjort under gågna året. Njut och umgås med alla dina vänner. Ta ledigt även från bloggen, då har vi läsare något att se fram emot när du kommer hem och kan visa fina bilder som du tagit.
  Trevlig resa.
  Kram och God Jul hihi

  Svara
 5. Åh så mycket underbart att du har att se fram emot både vad gäller platser att besöka och kära återseenden med vänner. Helt rätt att lämna mörkert nu i dessa tider och resa söder ut. SKa bli jättekul och spännande att höra om din resa framöver. Njut och ha det toppen på alla sätt.
  Stor kram!

  Svara
 6. Vilken fantastisk semester! Njuuuut. Jag kommer att sakna dig och våra analyserande dialoger.

  Svara
 7. Ha en härlig ledighet!!!

  Svara
 8. Härligt att du ska iväg, du får säkert en jättebra resa! Vi reser imorgon och det är helt overkligt. Har packat och städat hela kvällen…

  Svara

Have your say