Uncategorized

SAKNADEN AV MUSLI

Utbudet av enkla musli sorter är inte det enklaste att få tag på i Filippinerna. Mängder av frostade och välsockrade flingor finns självklart att tillgå, då filippinarna älskar det sötaste sötaste. Jag saknar att äta en god och enkel müsli. Så jag tog och gjorde min egna müsli idag, som är busenkel att göra och som en kollega i Sollefteå mer än gärna delade med sig till mig, men måtten ingick aldrig. musli bilder Man tager vad man haver, nästan iallafall, sa hon, och så har det blivit. Idag blev det en mix av det vi hade hemma och lite inköp. Man blandar alla ingredienserna efter tycke och smak, här finns inga recept att tillgå för den som absolut måste ha det. 3 muggar havregryn, 2 muggar råg gryn, 2 mindre muggar krossat vetekli, en halv mugg vete kross, 1 mugg vetekli. hackade hasselnötter, en näve kokosflingor Lägg ut allt på en ugnssäker form, ringla lite flytande honung och sätt det i ugnen (100 C)  tills honungen smält, ca 3-4 minuter, samtidigt får muslin en mörkare nyans, smaka av. Vill du har mer krispig och sötare müsli lägg i mer honung och sätt tillbaka formen in i ugnen en kort stund. Själv föredrar jag inte en för söt müsli  men med hackade hasselnötter får muslin en god smak. Det smakade riktigt hyfsat med min hemlagade müsli och jordgubbsfil.

2 comments

  1. Visst är det synd att vissa saker inte finns utomlands. Jag äter själv inte musli men jag har några andra "svenskfavoriter" som jag saknar. Ibland kan man improvisera som du gjorde men ibland går det inte eftersom det man vill ha helt enkelt inte finns.

    Svara
  2. A-M. Visst kommer det nog alltid att finnas saker man saknar, men med tiden kanske de bleknar,,

    Svara

Have your say