Afrika

Savoy Cabbage en trendig restaurang

Savoy Cabbage i Kapstaden är utsedd till en av de 10 trendigaste restaurangerna på ett flertal olika listor. Restaurangen är belägen i centrala stan i en Viktoriansk inspirerad byggnad och renoverad i en funky stil.

middag savoy cabbage

Sydafrika är ett mat och vinland

Att Sydafrika är kända för att servera god och högklassig mat och vin till moderata priser, det kände vi redan till innan vi reste iväg till Sydafrika. Besöket vid denna restaurang var en av mina födelsedagspresenter av min kära sambo. Min present blev tre renommerade restaurangbesök, vilka jag återkommer till senare.

Det var med taxi vi tog oss till restaurangen och fick ett uppmärksammat och trevligt bemötande.

Spännande meny

Vi blev hänvisade att sitta på övervåningen av  restaurangen. Det kändes som man svävade ovanför golvet då alla väggarna mot den övriga delen av restaurangen var gjorda i glas.

Medans vi synade  menyn började vi med att smutta på en en Sydafrikanskt Brut (bubbel, får ej kallas för Champagne).

Menyn bestod av både kött-, fisk som vegetariska rätter. Menyn får nog beskrivas som trendig och spännande.

Vi åt en 4 rätters meny och det jag gillade bäst var nog min huvudrätt som salufördes som en ”eared Yellowfin Tuna with Lentil Salad and Sauce Vierge” sedan var filen från springbock (en gasell) fantastisk god.

Till vår middag föreslog sommelier ett antal viner som vi uppskattade. Restaurangen har ett stort utbud av viner.

Kevin Arnold

En av de viner som jag uppskattade till en av rätterna var från vinmakaren Kevin Arnold som förestår Waterford Estate. Ett ställe vi senare också kom att besöka. Han är en av de mest framstående vinmakarna i Sydafrika. Vinet var komplext och kraftfullt och passade bra till springbock.

Savoy Cabbage

Savoy Cabbage var en av många restauranger som jag besökt i Sydafrika och som jag gärna kan tänka mig att komma tillbaka till. Detta var en av alla måltider som är värda att minnas.

Have your say