Asien

Sekunderna i Nordkorea & en bloggträff

Det var lite oroligt innan vår avresa till Seoul, för skulle den misslyckade raket uppskjutningen från Nordkoreas sida förändra säkerhetsläget till den grad att vår resa fick skjutas upp på framtiden. Men så blev det alltså inte. image12_thumb

Jag och de andra tjejerna hade väl inga direkta planer på att avboka vår resa men vi var nog många som extra följde händelseutvecklingen i området.

image_thumb7

För några månader sedan trodde jag väl aldrig, att jag en dag skulle besöka Syd Korea. Än mindre att jag en dag skulle dag stå på Nordkoreansk mark! Vilket jag nu gjort, än om besöket på Nordkoreansk mark bara varade i några minuter. Här har jag låtit mig förevigas på bild av min blogg vän, Synnöve som bor i Beijing, henne träffade jag första gången förra året i Kambodja. Nedan på bilden står jag med en Sydkoreansk militärpolis på Nordkoreansk mark, i den byggnad som Sydkorea och Nordkorea använder i sina förhandlingar emellanåt och som idag utgör ett besöksställe för allmänheten. Känsla var där, det var lite pirrigt eftersom säkerheten runt vårt besök var rigorös, både innan avresan, i bussen på väg till zonen och på plats.

image_thumb5

Visst är blogg världen fantastik?! Eftersom Synnöve är en flitig bloggerska tänkte jag be er läsare att besöka hennes blogg angående vårt gemensamma besök till världens mest hårdbevakade militär zon, DMZ (The Demilitarized Zone) och till Panmunjom, här finner ni det. I Seoul träffade jag också en annan bloggande svenska, med bloggen “Stridh i Tokyo”, som just nu bloggar aktivt om livet i Tokyo och innan dess om deras år i Indien. På något sätt känns det som man har något extra gemensamt med andra bloggare. Jag kan inte riktigt sätta ord på vad det är men någonting gemensamt verkar vi uppenbarligen finnas oss emellan. eller hur+ Seoul resan liksom blogg världen har verkligen berikat min liv åtskilligt! Jag njuter fortfarande av alla eftersmaker från denna resa.

5 comments

 1. Oj vad spännande! 🙂 Det är nog platser jag inte ens tänkt på att besöka tror jag 🙂

  Svara
 2. Så coolt att du faktiskt har fått stå på nord koreansk mark. Det är inte många västerlänningar som fått den chansen kan jag tänka mig. Känns lite nervkittlande.
  Kram!

  Svara
 3. Det är såå roligt att läsa om din Korea resa. Det har fått oss att ta fram fotopärmen och titta på våra bilder från när vi var där. Vi besökte också NordKoreanska marken. Hade den förmånen att få övernatta ett par dygn, just där uppe i zonen, då våra vänner arbetade, som observatör för svenska styrkan. Håller med dig, det var verkligen intressant.
  Kram Yvonné

  Svara
 4. Spännande! Nordkorea är ju på nåt sätt ett av de länder i världen som känns allra mest knepigt att besöka….

  Svara
 5. Trillingnöten
  Så var det även för mig.

  Desiree
  Ja, det var nog en aning speciellt!

  Joy
  Åhh, vad gillade ni Seoul? Spännande att ni fått bo där också!

  Freedomstravel
  Inte ett ställe man precis planerar att resa till.

  Svara

Have your say