Personligt

norrbotten

Semester vankas

S e m e s t e r

Åh, vad skönt det ska bli med semester, brukar de flesta säga. Ett ord som man gärna uttalar med en känsla med eftertryck. Precis där satt den, s e m e s t e r k ä n s l a n!

Är semester en vila eller en stressfälla?

Ibland kanske jag tänker att oj vad det ska bli skönt med semester som en enda lång vila. Men nu när jag betraktar mina egna semesterplaner så är dom riktigt tajta och fulla av aktiviteter och upplevelser som ska avhandlas. Är jag ensam om detta tro?

Här är kanske några stressfällor att tänka på:

Närvarar jobbet då du har semester? Plingar det i jobbmejlen? Läser du sms:en från jobbet? Eller lägger du bort jobbets mobil och dator? Jag själv lägger bor min jobbdator och jobbmobil och kommer också att träna mig i att ta paus från sociala medier.social medier

 • Var aktiv eller passiv på din semester. Min önskan är alltid att ta det lite lugnare innan jag ska gå på semester men än har det aldrig blivit så. Jag brukar vara speedad och ha aktiviteter i min kalender ändå tills jag ska iväg. När jag nu tittar in i in semesterkalender med alla bokningar så inser jag att jag kommer att få uppleva massor med spännande saker samtidigt kommer det att kräva en hel energi. Påslaget är troligen fortfarande 100 %.

båt i Kalixälven

 • Oroar du dig över vädret? Nää, jag brukar inte oroa mig över vädret. Däremot har jag under flera år rest till Filippinerna där tyfonerna har avlöst varandra under min tid där. När jag är där då brukar jag tänka, -men varför väljer jag inte en lugnare period. Men å andra sidan avstår jag gärna att besöka länder i värsta turistruschen.

Jag är ingen strandmänniska så för mig kvittar det om det är soligt eller molnigt. Lagom kan vara bästa semestervädret.

filippinerna

 • Vad tänker du på när det vankas semester?

7 comments

 1. Härligt med semester! Som bloggare har allt flutit ihop lite, dvs resor är både semester och jobb på nåt sätt … 😉 Men vädret, nej det oroar jag mig inte för! Idag åker vi till Prag 🙂

  Svara
 2. Semester låter underbart och hoppas du lyckas ”stänga av”
  Dessvärre är jag urusel på att stänga av jobbet. Jag kollar mailen och är oftast tillgänglig på telefon. Ska försöka att efter jul när jag åker till Florida stänga av lite bättre.
  Att vara aktiv på semestern är härligt, men vi brukar även försöka göra en resa som går ut på återhämtning med lite mer strandhäng, är dock lite för rastlösa för att bara ligga stilla.
  Vädret kan i och för sig vara en viktig parameter, men det är inget vi stör oss på alltför mycket, man får helt enkelt planera om lite.

  Svara
 3. Det var länge sedan jag tänkte på semester. Jag var dock duktig på att verkligen ha semester. Inga jobbtankar, mobilen avslagen. Vädret fick bli som det blev och inte alltför många aktiviteter inbokade. Kort sagt, SEMESTER!
  Numera har jag semesterkänsla mest hela tiden även fast jag varje dag befinner mig på samma plats.

  Svara
 4. Fördelen med att ha en gammal knapptelefon som tjänstetelefon är att den ligger kvar på jobbet hela tiden. Fördelen med att inte kunna logga in på jobbmailen om jag inte har jobbdatorn med mig är att jag inte kollar jobbmailen. Och nej, datorn är aldrig någonsin med på semester eller privat. Jag njuter av den ”möjligheten”. 🙂

  Svara
 5. Jag känner mig helt klart mer utvilad när jag kommer tillbaka efter en aktiv semester än efter en semester där jag ”inte gjort något särskilt”.
  Alla mina nya (chefs-) kollegor på AF mailar hela dagarna för glatta livet varse sig de är sjuka eller lediga, så jag chockade alla nu när jag åkte till Hong Kong och meddelade att ”jag kommer inte att läsa några mail, skicka sms om det är något som inte kan vänta”. ?
  Min svaga punkt däremot är att jag är en grym vädernojare. Kan typ få stresseksem om väderapparna visar regn. ?

  Svara
 6. När jag har semester tar jag var dag för sig. Inga orosmoment för vädret kan man inte göra nåt åt:) Bara gilla dagen.

  Svara
 7. Önskar dig en härlig resa och njut av dagen, vädret kan vi inte göra något åt, det blir som det blir.
  Kram

  Svara

Have your say