New York

Shopping i New York – Evas åtta favoritbutiker

Idag gästbloggar Eva som driver bloggen People in the Street om hennes favoritställen att shoppa loss då hon besöker New York.

Välkommen till Evas shoppingtips!

Du som någon gång kikat in på min blogg People in the Street vet att jag älskar att resa och att favoritstaden är New York dit jag gärna återvänder gång på gång.

Besöker du världens bästa stad, New York, är det troligt att du spenderar några timmar på shopping. Vissa åker till New York för att shoppa medan andra passar på att shoppa när de ändå är där. Jag vågar påstå att du kan hitta i princip allt i New York!

Efter mina sju resor till favoritstaden har det blivit en hel del shopping fastän jag inte tillhör dem som åker ut till en outlet utanför Manhattan eller väljer att spendera en heldag i butikerna.

shopping new york

När jag avsätter ett par timmar för shopping i New York gör jag det ofta väldigt fokuserat. Jag kollar direkt in prisnivån och stilen på varorna när jag kommer in i en ny butik och bedömer snabbt om jag ska stanna eller gå vidare till nästa.

De gånger jag haft en lista med mig hemifrån på saker som ungdomarna vill att jag köper med mig, har jag visat listan till en expedit i vald butik som snabbt plockar ihop deras beställning. På så sätt sparar jag dyrbar New York-tid till andra härliga upplevelser.

Jag har hittat några favoritbutiker i New York som jag gärna återkommer till och därifrån jag ofta får med mig något hem, exempelvis skor från Steve Madden och baskläder från Uniqlo. Övriga favoriter listade nedan utan inbördes ordning.

Fishs Eddy

En av mina absoluta favoritbutiker i New York är heminredningsbutiken Fishs Eddy som ligger på 889 Broadway i Flatiron District.

fish eddie

Det är rejäla och roliga köksprylar man har riktat in sig på, med muggar, tallrikar, bestick och kökshanddukar som riktiga storsäljare bland många andra personliga prylar. Det finns flera serier och min favorit är New York Skyline, vilka delar av utbudet har fått följa med mig hem under mina resor.

shoppa loss i new york

Butiken är helt underbar med slitet trägolv, fina skyltar och rustika hyllor som är fyllda med varor som har unika mönster från olika designers. I dag drivs Fishs Eddy av Julie Gaines och hennes man Dave Lenovitz.

bild 4

Enda nackdelen är att porslinet väger en hel del – men å andra sidan kan du köpa med dig fina, lätta linnehanddukar som presenter från din New York-resa!

Tennemant Museum Shop

 Tenement Museum, eller Lower East Side Tenement Museum som det egentligen heter, är nog ett mycket intressant museum bland alla 100-tals museum som finns i New York

 handla i new york

Hyreshuset på Orchard Street 97 i Lower East Side byggdes på 1860-talet och fram till 1935 har här bott 7000 hyresgäster. De allra flesta hyresgäster är immigranter som har sitt allra första amerikanska hem just i den här byggnaden.

Historikern Ruth Abram ville skapa ett museum som hedrar USA:s invandrare och hittar 1988 det här perfekta huset för sin idé. Våningsplanen öppnas och till stor glädje är alla lägenheter orörda och grunden för museet kan inte bli bättre.

Förutom att det är en intressant byggnad finns även en av mina absoluta favoritbutiker i New York här: Tenemant Museum Shop!

 evaigen

Jag älskar att gå runt i butiken bland alla fina böcker, planscher, väskor, almanackor, porslin, tröjor och annat. I Tenemant Museum Shop hittar du garanterat den bästa presenten – både till din vän men även till dig själv!

 Ted’s Fine Clothing

teds fine

Är du i New York och på jakt efter en t-shirt med tryck av kända rockmusiker och stora rockhändelser ska du bege dig till 155 Orchard Street i Lower East Side!

Här har Charles Buchholz sin butik Ted’s Fine Clothing, som specialiserade sig på finkläder då den öppnades på 80-talet av hans far. Men sedan Charles tog över verksamheten 2003 är det framförallt rocktema på t-shirts och andra minnessaker från stora musikhändelser som gäller.

När Charles hör att jag är från Sverige visar han ett tidningsurklipp som han ramat in och ställt på disken. Tidningsurklippet är från en av Sveriges största kvällstidningar där journalisten Mats Olsson skrivit om Ted’s Fine Clothing.

Brooklyn Industries är en butik som inte bara säljer snygga kläder, väskor, accessoarer och musik utan även gör skillnad för miljön med 100 % ekologiskt bomull, återvunnet material och lokalproducerade produkter.

brooklyn industries

Varje månad tillverkas minst sex t-shirts som är tryckta lokalt och där trycket har ett budskap som Brooklyn Industries vill sprida. Intäkterna från försäljningen av dessa t-shirtar går till en lokal organisation.

brooklyn industries shop

Butikerna, som finns både på Manhattan och i Brooklyn, är inredda med vintagemöbler och i skyltfönstren finns ofta återvunnet material såsom handväskor och kläder från tidigare säsonger.

Brooklyn Industries satsar på hållbar kvalitet och många av deras väskor har livstids garanti. Kombinationen snygga produkter och samhällsansvar känns helt rätt!

Strand Bookstore

strand book store

Två kvarter från Union Square, på 828 Broadway, finns min favorit bland de bokhandlare jag besökt på Manhattan: Strand Bookstore. Eftersom jag brukar avsätta någon timme för shopping runt Union Square faller det sig naturligt att jag vid varje resa till New York även kikar in till Strand Bookstore.

Deras slogan är ”18 Miles of Books” beskriver hur mycket böcker de har och deras slogan syns ofta på andra varor utöver böcker som de säljer i butiken. Strand Bookstore säljer även begagnade böcker och utanför butiken finns det korgar med böcker som de skänker bort.

Butiken är en riktig skatt för oss bokälskare och vill du inte ta med dig en tung bok hem i resväskan finns det även fina tygväskor och andra lättare saker som du kan köpa med som present till dig själv eller till en vän.

Max Brenner Chocolate

max brenner

Om du älskar choklad, jag menar verkligen älskar choklad, då är Max Brenner 841 Broadway vid Union Square stället för dig! Här kan du både äta chokladen på plats och ta med dig en bit hem.

Max Brenner är ett koncept från Israel där allt som serveras på deras restauranger är gjort av choklad. Här får alla chokladälskare sitt lystmäte och kan välja allt från små goda praliner, bakelser, fonduer, våfflor, milkshakes till pizza! Jajamen, chokladpizza finns på menyn!

För att inte tala om alla söta små askar i presentshopen som man kan fylla med sin favoritchoklad och ta med hem som present till någon (fyll för all del två presentaskar, en till en vän och en till dig själv).

Varmt ute och rädd att chokladen smälter? Inga problem! För en billig peng förpackas chokladen i ispåsar så att den klarar sig en heldag ute i solen.

”It is so simple, you just need to love chocolate”

Vill du ha mer tips och inspiration från New York? Då är du välkommen att besöka People in the Streets New York-kategori.

6 comments

 1. Underbart inlägg med stor igenkänning! Max Brenners choklad har jag dock inte testat än. Det får bli ett av målen nästa resa!

  Svara
 2. Tack snälla Anna! Vad roligt att du gillade inlägget, det gör mig glad!
  Vi har ju någon gemensam favorit i listan… ?

  Svara
 3. Jag har aldrig varit i New York och har faktiskt ingen längtan dit av någon anledning! Inlägget var kul att läsa i alla fall!

  Svara
 4. Intressant läsning även om jag aldrig varit där!

  Svara
  • Lena, kul att du tyckte att inlägget var intressant även om du inte har varit till New York. Staden har många intressanta ställen att besöka, inte bara butiker 🙂

   Svara

Have your say