Skolprojekt

Skolavslutning bohol

Skolavslutning igen, året är 2012

Jag inser. att även bloggen gör sina repriser. Jag har redan vid ett flertal tillfällen berättat om skolavslutningen vid “min skola” på Filippinerna. Jag var där i år igen! Mitt nionde år!  Wow, nästa år är det tio år sedan jag började engagera mig för denna skola, som ligger idylliskt “där uppe på berget”, bland kokospalmer och kossor.

Åren går

Jag kan inte riktigt tro att det är sant att så många fina år passerat! Jag vill BARA tala om för er läsare att i år har skolan fått ett omnämnande! I år är det första gången på mycket länge (inte sedan jag började engagera mig för 9 år sedan) som elevernas resultat från de nationella testen visat att deras hårda arbete givit dem resultat. I år är skolans resultat över medelnivån, för första gången!

Goda skolresultat

Vilken lycka det var bland både elever och föräldrar när de nåddes av denna positiva nyhet! Yippie!  Jag är så glad eftersom det nu visat sig att deras hårda och långsiktiga arbete äntligen givit dem ett fint resultat.

Nu har äntligen Adlawan Elemantary skola klivit upp i gruppen med godkända resultat! Jag visste att vi tillsammans en dag skulle kunna fixa det! Grattis! Här kommer bilder från skolavslutningen.

skolavslutning på bohol

Förberedelseklassen. Det är inte helt enkelt att orka sitta stilla i den  + 35 C värmen.

Bohol

Här slänger eleverna i årskurs sex sina hattar mot taket. Det går inte att ta miste på deras lycka denna dag!

yippie

skolavslutning

adlawan

Familjerna..

skolavslutning bohol

politiker bohol

Vice Mayorn, erbjuder sig att sjunga en sång dagen till ära….Spontant!

diplom bohol

adlawan skolavslutning

image

image

image

image

Här köas det till mellanmålet som de generösa givarna bidragit till denna dag! Tack!

image

teacher adlawan

Ovan. Huvudläraren Nimfa, som höll ett vackert och känslosamt tal till elever och föräldrar. Det var inte många ögon som var torra under hennes mycket fina och känslosamma tal..

image

Spralliga föräldrar! Ännu ett härligt och givande år är tillända. Tack till alla som på ett eller annat sätt stöttat elevernas skolgång. Er insats gör stor skillnad. Volontärsarbete Mitt hjärte projekt som både ger och tar ska nu pröva nya grepp.

Vi ska i liten skala öppna upp för möjligheten till volontärsarbete i skolorna! Är kanske DU intresserad att göra en insats eller veta lite mer, var då vänlig och kontakta mig via min via e-mail;; sodkt@hotmail.com

5 comments

 1. först och främst ett STORT GRATTIS Katarina! För att du lyckats att stötta och motivera och hjälpa alla barn och deras lärare! FANTASTISKT! Så roligt att ni nu kan börja se resultat och känna att ert hårda slit verkligen ger något i denna formen också. Bra för skolan! Bra för barnen och för er.
  Grattis!
  Sedan är det ju väldigt spännande och roligt med volontärsarbetet. Intressant. Du får gärna skriva och berätta lite mer om det vid tillfälle. 🙂 Är det främst lärare som du söker eller vilken typ av volontärsarbete?
  Underbara Bilder också från själva avslutningen. Så glada och lyckliga men samtidigt "högtidliga" barnen ser ut. En stor dag. Finklädda och ja, man kan känna stämningen.
  🙂
  Kramar!!!!

  Svara
 2. Vilka otroligt fina nyheter!!

  Svara
 3. Stort GRATTIS! Vilket jobb du har gjort! OCh de andra.
  Otroligt.
  Barnen ser så förväntansfulla ut. Fint.

  Vi kryssade med båten Norwegian sun. Så gott som ALL service-personal kom från Filippinerna. SÅ intressant att prata med många av dem. De jobbar HÅRT ombord, men de var så glada över att jobba på båtar "What would I have been working with in the Philippines?" var det många som sa. ALLA så jädra trevliga, och SÅ service-minded och fina!
  Kram!

  Svara
 4. Härligt och grattis till ett fantastiskt arbete!

  Svara
 5. Så kul att få se dessa underbara bilder från skolavslutningen. Så fina barnen är i sina skolavslutningskläder. Man ser också den stora glädje de har och nog ska de alla vara stolta över att ha presterat så väl både lärare och elever samt du och andra som hjälpt till och sponsrat. Bra team work och starkt jobbat av alla.
  Kram!

  Svara

Have your say