Personligt

Skolhus till salu

Jag tror att många drömmer om att skaffa sig ett annorlunda hus eller hem att bo i, varför inte ett skolhus? Tänk er själv en gammal byskola i en vacker miljö, och visst låter det idylliskt. Dock är ofta skolhus mycket stora byggnader med stora möjligheter men kan också vara beskaffade med mycket jobb osv.

Nedan ser ni ett av skolhusen som är till salu, jag har gjort ett urklipp från tidningen Lantlivs artikel. Där kan man titta in i sju olika skolbyggnader som är till salu.
image
Det är i tidningen lantliv som man kittlar läsarna med möjligheten att skaffa sig en byskola eller ett rejält skolhus. Även på hemnet kan man finna skolhus och andra mer märkliga boenden som en väderkvarn eller en fyr. Förra året hade även  Expressen en liten artikel med spännande bilder på skolhus.

Beroende av att besöka bostadssajter

Det var för några år sedan jag första gången kom i kontakt med begreppet Hemnet knarkare eller hemnet beroende dvs. en som dagligen tittar på bostadssajter och som inte har några flyttplaner.
Själv gillar jag att läsa om andras renoveringslösningar då vi själva är i fas med att renovera här hemma eller söker en lösning. Däremot är jag sällan på hemnet och hinner aldrig läsa de heminredningstidningar jag fått i prenumeration, de är oöppnade sedan flera månader, tyvärr.

Vårt skolhus – är inte till salu!

Vi är kanske lyckligt lottade som har byns första skolhus på vår gård. Vi vet fortfarande inte vad vi ska göra av huset men det finns många tankar om vad det ska bli. Med tiden kommer vi nog att bestämma oss för vad vi vill använda byskolan till. Det blir kanske ett gästhus eller ett Bed & Breakfast. Några av våra vänner tycker vi ska bygga bastu och relaxhus, men i skrivande stund utgörskolhuset mest ett förråd, i avvaktan på ett moget beslut.

image

Gillar du också att besöka olika bostadssajter eller inredningsssjter? Berätta gärna om ditt drömboende eller om du redan har funnit din drömbostad eller drömplats.

6 comments

 1. Jag kan ibland tänka att det vore jättekul att göra iordning något liknande, men jag vet precis hur det skulle bli…vilket betyder att jag ska ha något som redan är iordning!

  Svara
  • Det är ra att med vet hur man funkar. 🙂

   Svara
 2. Som du säkert förstått så har jag funnit mitt drömboende här på vårt Getingstorp, men jag gillar ändå att botanisera på bostadssajter och annorstädes bara för att få möjlighet att fantisera om nya drömprojekt. Det är en härlig utmaning att få ta sig an något där jag ser möjligheter att skapa precis det där jag vill ha. Att sedan "gå i mål" med ett sånt projekt ger en enorm tillfredsställelse.

  Svara
  • Jo, jag vet att Getingetorpet är ert paradis och det är verkligen fint.

   Svara
 3. Har ni funderat på Airbnb om ni vill göra något med den extra byggnaden?
  Det verkar bli större även i Sverige och är redan jättestort i USA.
  Jag är i "letandetagen" vad och var mitt boende kommer att bli.

  Svara
  • A-M, jo vi funderar ibland på att försöka modernisera huset så vi kan hyra ut det, dels för att erhålla intäkter dels för att förhoppningsvis träffa många trevliga resenärer.

   Svara

Have your say