Personligt

Sommarjobbare

Sommarjobbare

Jag är en sommarjobbare! Är du också det?

Att resa är ett intresse som jag och sambon delar. Vi reser gärna den mörka och kalla årstiden och stannar gärna hemma i Sverige på sommaren.

En vanlig fråga vi rätt ofta får är; – Ska ni jobba hela sommaren? Ja, nästan hela sommaren, blir ofta svaret! Vi tar inte ut någon sommarsemester nämnvärt och vi arbetar dessutom hemma på gården, med någon av alla de projekt vi har.  Full sysselsättning råder!

Sommarjobba

Men så farligt och så trist är det ändå inte, om du nu skulle tro det!

Gozo

Vi började sommarmånaden juni med att resa till Gozo som tillhör Malta för en veckas ledighet. Den veckan har vi kunnat leva länge på. Här kan du förresten läsa mer om Gozo vistelsen.

Gozo

Därefter återvände vi till våra arbeten. På eftermiddagarna när vi kommer hem flyttar vi ut middagarna och fikarasterna på gården. Det är så ljuvligt!

Hönorna har flyttat in

Hemma på vår gård har vi byggt ett hönshus och vi har blivit hönsägare. Det är verkligen ett trevligt inslag i tillvaron.

Hönor

Renovera och bygga nytt

Jag är den av oss som skrapar fönster och målar om dom. Sedan blir det till att skrapa vår altan och bro och snart är det dags för mig att ställa mig i en skylift för att måla om vissa delar av verandan.

Vi pratar med hönsen och däremellan river vi golv, reglar nya golv och spikar och donar på övervåningen i det gamla skolhuset

Ett helt OK arbete under sommaren när man ändå får vistas utomhus.

Bruce Springsteen i Göteborg

I midsommartid hann vi med en husbilstur ner till Göteborg med våra vänner. Tillsammans såg vi en riktigt bra konsert med Bruce Springsteen på Ullevi.  Även den händelsen kan man leva ett bra tag på.

Bruce Springsteen Ullevi

Juli månad, är och förblir en arbetsmånad både på jobbet och hemma på gården. Dock finns det en extra bonus för min del, jag har faktiskt tagit ledigt alla fredag under denna månad. En dags förlängning av helgen betyder en dags mer vila men också en dags mer arbete hemma på gården.

 Fiska

Sommarjobben får sig ett break, för då ska vi åka upp till Kirunaområdet för att fiska, plocka bär och läsa böcker. Den veckan börjar bli helig för oss!

Kalixälv

Så visst blir det lite ledigt för mig här och där.

Vintersemester

Jag brukar sedan säga, den som spar den har. Vi sparar våra semesterdagar till vintern och har ett och annat spännande resmål framför oss.

beach

Sommarjobbar du också eller hur brukar du planera din sommar?

9 comments

 1. Denna sommar och förra sommaren har jag bara tagit tre veckors semester. Men med ”rätt innehåll” har det känts som tre månader! Och det går ju att fylla dagarna med mycket även när man jobbar. Det finns ju kvällar och helger… Jag sprider gärna ut ledigheterna.

  Svara
 2. Jobbar alltid på sommaren sedan vi startade http://www.hamaca.se för 10 år sedan. Vår högsäsong är sommaren ju och vår ordinarie personal tar ut sin semester då så då jobbar vi dubbelt och kan inte stänga ner. Jag tycker det är kul bara att alla kunder just nu har semester. Vi gör dem ju glada genom att förse dem med hängmattor som de kan slappa i. Som egenföretagare får man inte ”gratis” semester så som vanliga anställda får utan jobbet tar vi med oss. Det gör ingen skillnad direkt vart jobbet utförs bara det finns internet. Just nu från Prag. Från större delen av förra året från tropiska platser. Och vi jobbar inte hela dagar utan nästan varje dag är som semester, fast med lite jobb på såklart

  Svara
 3. Jag tar ut 2+1 vecka på sommaren för att vara med barnen (varannansveckasförälder). Resten viks åt resor, vanligen utan barn. Dessa resor infaller den tid på året som passar bäst för just den resan så att säga.
  Stor skillnad nu motför för några år sedan när barnen var små, då kunde jag resa 1 vecka själv per år, resten gick till höstlov, sportlov osv.
  Tänk när barnen är stora och man kan bestämma helt själv!

  Svara
 4. Det låter som ett perfekt upplägg för er! Smart med lediga fredagar, så helgen förlängs.

  Vi brukar vara lediga i juli då barnen också är det. Vi varvar då hemmavistelseer och resor både inom landet och utomlands.

  Som egenföretagare kan jag också vara flexibel och planera för resor under resten av året. Det brukar bli några trippar både under vår och höst – och ibland också vintertid. 🙂

  Svara
  • Men snart är mina fredagar över. Pust!

   Svara
 5. Här i Tyskland är det ju i princip ingen som har semester förens i Augusti, inte vi heller 🙂 Barnen har ju inte ens sommarlov förens 1:a augusti så vi kämpar sista biten in i kaklet nu 😉

  Svara
  • Jag tror också att alltfler tar semester senare n hur det var när jag var ung:. Jag menar yngre !

   Svara
 6. Tycker du har rätt inställning till tiden att resa och jobba.
  Jag skrev just för ett tag sedan skillnaderna hur man tar ut semester i Sverige och vad man gör, jämfört med UK. De är stora.
  Njut av sommaren!

  Svara
  • Lena, jag ska kolla in det inlägget!

   Svara

Have your say