Europa

STADEN MED DE HUNDRA TORNEN

Är bara ett av alla de namnen man har gett Prag. Jag hade hört att Prag skulle vara vackert, det var MYCKET vackert. Jag kommer absolut att resa tillbaka, jag har blivit såld på denna härliga stad. image Prag känns ändå som en liten men pampig huvudstad med drygt 1.2 miljoner invånare och i hela Tjeckien bor drygt 10 miljoner människor. Vi stannade i tre dagar i vackra Prag vilket jag redan då kunde sammanfatta att det är lite i underkant om man vill ta del av Prag och Tjeckiens historia. Vi fann ett trevligt hotell som låg i nära anslutning till spårvagnen som tog oss direkt till Vaclav paradgata. Vi tog oss runt Prag dels på egen hand dels på en halvdags tur i en liten öppen minibuss. image image image Václavské Námestí, är Prags paradgata med Nationalmuseet i ena änden och moderna shoppingbutiken längs paradgatan. Prags historia är från 870- talet då Pragborgen kom till medans Tjeckiens historia härrör från 300-talet f.K. .

image

Jungfru Marias Kyrka, en gotisk  kyrka från 1300-talet Jag blev som många andra mycket förtjust i den historiska och mycket vackra arkitekturen, stenhusen med sina rika utsmyckningar, vackra stora parker där många familjer njöt av de gröna oaserna mitt i stan, med en picknick korg eller en god bok. image Karlsbron byggdes under Karl IV:s regeringstid och har många statyer utplacerad på bron. På Karlsbron utkämpades 1648 hårda strider mellan den svenska armén och Gamla stads befolkning – svenskarna lyckades dock aldrig att ta sig över bron, som är en riktig turistmagnet. image sig över bron, som är en riktig turistmagnet.image  image Många brudpar hade valt denna plats för sin bröllopsfotografering! Kolla in brudgummens tuffa skor!

image

Bilderna ovan är från området kring Prag borgen. image

Ovan – S:t Nikolauskyrkan image  image

Vi försökte också boka dessa Segway´s, men vi lyckades ej.   image

Vinrankor mitt i Prag kring borgens sluttningar.

image Tyvärr har klottrare varit i farten på en av borgarna vi promenerade runt. image

Tjeckisk husmanskost var rejäl och god. Jag förstår er om ni inte orkat ända hit eftersom det blev många bilder nu!

5 comments

 1. Men människa så du göööör!!Nu fick du mig återigen galet hysteriskt ressugen!! Fina bilder, verkligen!!
  Prag tror jag att jag också vill till, speciellt nu efter dina fina bilder!

  Svara
 2. Vilken härlig Sightseeing du bjuder på! Tack för fina bilder av en till synes mycket vacker stad!
  Inte så illa med Tjeckisk husmankost efter allt asiatiskt hihi 😉
  Kram
  CB=)

  Svara
 3. Vilka vackra byggnader! Hur är Prag jämnfört med tex Sverige när det gäller engelskspråkig befolkning, restauranger osv?
  Hoppas du har det bra där uppe i norr 🙂
  Kram Malin

  Svara
 4. Ninni
  Om du har möjlighet lägg gärna Prag i din göra lista framöver!

  Catarina
  Tjeckisk husmanskost var verkligen gott än om det var som lastbils portioner. He, he

  Malin
  På hotellen och i många större affärer pratar de engelska. Men ute på landsbygden var det kört på många håll. Jag är helt säker på att många förstår engelska men är ovan att kommunicera med det språket!

  Svara
 5. Var där 2002 på studentresa och även om vi såg en hel del fint, med promenader till Gamla Stan, och vid ån, så vill jag tillbaka för att göra nya upptäckter. Det var inte mycket vi såg.
  Tack för en härlig titt, och för inspiration till att göra en ny resa till Prag.

  Vänliga hälsningar,
  Gisela

  Svara

Have your say