Filippinerna

skolprojekt

Stöd skolprojektet på Filippinerna

Skänk en gåva till skolbarnen på Filippinerna!

Vill du se din gåva bli utdelad redan nästa vecka på plats? Då har du chansen att skänka ett bidrag till Adlawans Skolprojekt och jag kommer redan nästa vecka överlämna gåvan till skolan. Din gåva omvandlas till något som skoleleverna kan behöva ex. en lunchmåltid, böcker, sandaler mm.

Stöd skolprojektet och eleverna

Skänk en gåva till: Adlawan Elementary Skola. Svenskt bankgiro nr: 836-3210. Om du skriver ditt namn och e-postadress på insättningen kommer du att få några bilder från överlämningen av gåvorna.

Här nedan kan du läsa om hur jag började engagera mig i skolprojektet.

Året var 2002 och jag skulle då göra min första resa till Filippinerna. Innan avresan hade jag bestämt mig för att besöka andra besöksmål än enbart de turistiska.

Det var så allt började!

En dag för 14 år sedan så tog jag en habahaba fordon och begav jag mig upp till ett berg på ön Bohol och i bakgrunden kunde jag se de välkända Chocolate Hills som många turister besöker.

Vägen upp till byn var som en smal kostig. Byborna har inte ens vatten året runt. Vilket gör det svårt att bedriva någon form av jordbruk samt svårt att  tvätta sina kläder. Där uppe i byn så slutar vägen och byn ligger rätt isolerat från samhället. Trots detta så bor det många familjer i byn. De flesta familjer har stora barnaskaror.

torkat mat

Hur var det då?

Många barn gick inte i skolan eller slutade skolan redan efter någon årskurs. Det visade sig också att termiterna hade ätit på skolbänkarna och skolmöblerna var slitna och trasiga. Det fanns inte sittplatser i bänkarna till alla eleverna. Det var många barn i byn som inte kunde läsa fick jag veta.

adlawan

Jag blev mycket berörd

Det som berörde mig allra mest var att ett flertal barn i byn inte kunde gå i skolan eftersom familjen saknade pengar till en skoluniform.

Vad har hänt genom åren?

 • Inköp  av skol t-shirts under 14 år
 • Slipers till alla eleverna
 • Inköp av skolmaterial som pennor, skrivböcker mm
 • Köpt mycket litteratur – till klassrumsbiblioteken
 • Överlämnat 3 st OH apparater
 • Byggt 3 st toaletter
 • Arrangerat sportdagar
 • Delat ut stipendium varje år till en avgångseleverna i grade 6. De köper en skoluniform. (Övergång till High School)
 • Bidragit delvis till 2 nya byggnader. Köksdel, vilrum och material rum. Cement, fönster, golv mm.
 • Skaffat fram plantor och fröer till en övningsträdgård
 • Bjudit på många skolluncher
 • Fika till skolavslutningar

skolavslutning

Stöd barnen till en bra skoltid.

Om du vill skänka ett bidrag kan du ta kontakt med mig på följande adress katarinasodkt@gmail.com eller lämna en slant till följande konto: Adlawan Elementary Skola. Svenskt bankgiro nr: 836-3210.

Här kan du läsa mer om det projekt som jag brinner mycket för.

2 comments

 1. Du är helt fantastisk med det engagemang du har för skolprojektet! Bidrag kommer 🙂

  Kram

  Svara
 2. Så fint, så bra. Blir alldeles rörd av ditt engagemang. 🙂

  Svara

Have your say