Personligt

Stugmys i Kirunaområdet

Efter att ha lämnat Italien där det rådde värmebölja och den fruktade Lucifer drog fram var det skönt att bege sig till vår stuga i Kirunaområdet längs Kalixälven.

Lugnet

Att sätta sig i motorbåten och köra ner för forsen och kliva i land i väglöst land är ändå härligt.

Här finns inga grannar inom räckhåll och inga bilar eller campande turister. Det betyder att lugnet infinner sig snabbt.

Fixa lite

Innan man kan slå sig ned på rumpan är det en hel del saker som.ska fixas. Bl.a. ska vattenpumpen i älven, kylskåpet ska startas.

Här bjuder jag på några bilder från stugan i norr.

Vi njuter nu av augusti månad. Vi funderar på om vi ska finna hjortron och blåbär denna vecka. Har du plockat några bär?

5 comments

 1. Men vilken idyll!!

  Svara
 2. Helt underbar miljö. Häftiga kontraster mellan Lucifers värme och Kalixälvens friskhet och svalka. Hjortron och blåbär! Jag bara längtar. Här nere är det bärlöst i år. Vi får inte ens hallon, vinbär och krusbär i trädgården. Inte äpplen heller för den delen. Den sena vårkylan satte stopp i år. Så tråkigt

  Svara
 3. Såg ju helt underbart ut, mysigt och helt sagolikt.

  Svara
 4. Åh herre, jag kände bara hur ett ofantligt lugn spred sig i hela min kropp när jag kikade på bilderna och läste din text. Sånt här vill jag ha mer av i mitt liv. Mer natur, mer vackra platser. Underbart!

  Svara
 5. Åh vad fina bilder:)))

  Svara

Have your say