Asien

SVENSKOR TILL KAMBODJA

Jag och några svenska kvinnor är på väg ill Kambodja!

Att resa iväg till Phnom Penh (ett svårt ord) och Kep i Kambodja, ska verkligen bli roligt. Jag har packat ner lite lätta kläder, fotriktiga skor och kameran, så nu är jag redo. Det ska bli skönt att inte ha behövt planera någonting inför denna resa, vilket svenskorna i Kambodja gjort för oss gäster. Det blir iallafall för mig, en annorlunda resa på många sätt.

Jag har aldrig  rest med en grupp förut, så denna resa blir min första gruppresa. I Phnom Pehn ska jag sammanstråla med ett trettiotal svenskor som bor på olika plaster i Asien.

SWEA Asien

Den här resan är en SWEA Asien arrangerad resa av  svenskorna i Kambodja, som precis startat upp en ny förening där. Reseprogrammet ser verkligen intressant och intensivt ut, så jag passar på att ta mig en blogg paus samtidigt.

Som alltid när jag reser, ska jag även denna gång försöka finna lite nya stenar och pärlor. Ett av mina intressen är att knåpa ihop nya smycken av det jag funnit från mina resor. Givetvis har jag förberett mig något, eftersom jag har skrivit ut några kartor och adresser till de butiker eller marknader som säljer pärlor och stenar. Jag måste självklart vara lite förbered om jag nu skulle hamna i ett av dessa områden. Perspektiven som berör Det stora orosmolnet är just nu utvecklingen av vädret i stora delar av Asien.

Översvämningar

Det råder översvämningar i bl.a. Kambodja, Vietnam, Thailand och Filippinerna, och jag hoppas nu att solen tittar fram och trycker bort lågtrycken som skapat stora problem för många människor i Asien, under flera veckors tid. Stora arealer med risodlingar kommer nu att bli förstörda pga. häftiga regnoväder och översvämningarna.

Hoppas på det bäst just nu!

9 comments

 1. Vilken fin bild på dig du lagt upp 🙂 Ha en supertrevlig helg nu!

  Svara
 2. Hoppas ni får det underbart och att vädret stabiliseras! För alla människors skull nere i Asien.
  Kram

  Svara
 3. Vi har verkligen tur och bor i en del av världen här där vädret inte ställer till så mycket problem… (Fast det är klart att ekonomi och standard spelar in. Vi kan ju ha tuffa vintrar, men våra hus klarar ju det.) Hoppas att det stabiliserar sig, och det ska bi intressant att höra mer!

  Svara
 4. Jag hoppas att du får en underbar resa Katarina. Det låter jättekul att både få se dessa platser och att få chansen att lära känna lite nya svenskar (som kanske kan bli nya vänner). Ska hålla tummarna för att regn och översvämningar lättar. Det är verkligen hemskt och tragiskt att de fattiga risbönderna som är så beroende av sin skörd drabbas på detta sättet. Jag hoppas innerligt att vädret stabiliseras.
  Ha nu kul, fota mycket och jag hoppas även att du får tag i fina pärlor och stenar till nya fina smycken som du kan göra.
  Kram!

  Svara
 5. Ha en underbar resa. Hoppas du lyckas undvika alla översvämningar. Tänk vad lycklig den lilla pojken på bilden ser ut att vara, trots den katastrof som drabbat hans by.
  Kram Kim

  Svara
 6. Ha en riktigt fin resa och hoppas att vädret ordnar till sig. Ser fram emot intressanta foton och kanske några filder på dina nya smycken. Kram!

  Svara
 7. Ah vad spannande! Hoppas vadergudarna ar med er! Ser fram emot att fa lasa mer nar du kommer tillbaka!
  kram!

  Svara
 8. Hoppas att ni har det väldigt trevligt!
  Låter spännande allting.
  kram!

  Svara
 9. Bloggvänner!
  Tack! Jag har haft en super bra resa och jag hade även tur med vädret.

  Eftersom jag dragit på mig en rejäl förkylning, få det bli ett litet kort inlägg från min sida här, denna gång.

  Svara

Have your say