Uncategorized

SVERIGE RESAN ÄR BOKAD

Om ungefär två veckor påbörjas resan mot Sverige, men innan själva ankomsten till Sverige blir det några dagar i Prag också. Det ser jag verkligen fram emot, då jag inte varit i Tjeckien förut. P3282736 image Det blir hela sex veckor i norra Sverige. Vi kommer att göra en mardröms resa med tåget från Kastrup upp till Kiruna, eftersom inga flyg går den 26 juni dit. Det är första gången på många år jag är i Kiruna en sommar och förhoppningen är att besöka Kirunafestivalen i den mäktiga midnattsolen, fiska i Kalixälven om natten på forsnacken. Det blir också första gången L. är i Norra Sverige en junimånad, så jag hoppas han verkligen får se solen om natten. Hans Sverige vistelse blir superkort, denna gång. image Jag hittade denna gamla bild på google foto, det är midnattsolen över Kirunavaara. Byggnaden i förgrunden med den sk. Lindbergssikten, dvs. den långa schakten, är faktiskt min morfarsfar´s uppfinning, han var uppfinnare för LKAB. Den kommer kanske att rivas då staden ska förflyttas, inte vet jag… Därefter blir det en resa till Höga Kusten och till min sommarstuga vid Ångermanälven. Jag ser verkligen fram emot att äta svenska jordgubbar, baka och äta mitt egna tunnbröd med alla ostar jag saknat så mycket. Sitta i gräset och titta ut över älven och bara vara … Jag längtar så!

10 comments

 1. Ni kommer säkert få en minnesvärd resa ochhoppas inte de omtalade myggen äter upp er 😉
  Höga kusten ja, dit skulle jag ockskå vilja åka.

  Svara
 2. Härligt! Åh så kul att du får en riktigt lång och skön sommar i Sverige. Synd dock att L inte kunde stanna så länge men nog kommer han att gilla midnattssolen som är så vacker och unik.
  LKAB jobbade min pappa åt i många år då han är geolog. Han uppe en hel del i Kiruna och vi åkte ditt och fjällvandrade en sommar minns jag.
  Ha en underbar resa. Höga kusten har jag hört ska vara en av de vackraste platserna i Sverige. Nice även med stoppet i prag.
  Kram

  Svara
 3. Å det låter underbart!!!!!! Kiruna har jag aldrig varit i men väl Gällivare. Och Höga Kusten är en favorit även om jag bara varit där två gånger! Men det är verkligen fantastiskt vackert!!!!!!
  Kram!

  Svara
 4. Det låter underbart! Det du längtar efter låter otroligt härligt och gott! 🙂 Jag har aldrig varit längre norrut än Stockholm (eller om Karlstad ligger norrut – så sorgligt att jag inte vet) och det hoppas jag snart kunna ändra på! 🙂

  Kram!

  Svara
 5. Härligt att det är klart! Hoppas nu att sommaren blir allt du önskar dig.

  Fantastiskt att ha ett sådant monument efter din … vad var det, morfarsfar?

  När jag jobbade innan vi flyttade ut hade jag tjänsteresor till Sundsvall-Umeå-Piteå, och då körde jag så ofta jag kunde i stället för att flyga. Och då åkte jag ibland småvägarna längs Höga kusten, just för att det så vackert.

  När kommer ni hit till Kairo?

  Kram!

  Svara
 6. Det låter som en härlig semesterresa. Förstår att du längtar. Har själv aldrig sett midnattssolen men har förstått att det verkligen är något speciellt. Kram!

  Svara
 7. Harligt! Har sedan jag mott min norrlandske make fatt upp ogonen for just Norrland, surstromming, vacker natur och tystnad. Sjalv ar man ju fran Vastkusten sa Norrland kandes valdigt…norrut! Nu skickar vi ungarna till Norrland varje sommar for att gora folk av dem, hahahha, de alskar att vara dar uppe, fiska, springa nakna, mata faren, plocka jordgubbar.
  Hoppas ni far en underbar semester, sjalv drar jag mig till Umea i borjan av juli for att leverera telningarna och sedan tillbaka till Dubai for att jobba resten av sommaren. Spannande for din man ocksa och lika roligt for dig att visa upp vart otroligt vackra land!

  Svara
 8. Det låter underbart! Besökte Kiruna för första gången i höstas och jag förälskade mig direkt i staden och dess omgivningar. Tyckte om ljuset! Önskar dig en underbar Sverigesemester! Kram Kim

  Svara
 9. Ninni
  Det ska bli skönt att komma till Svedala, fast Kiruna är inte mitt hemma, utan där jag växt upp och har mina föräldrar. Jag flyttade som ung därifrån..

  Höga Kusten, ja. jag älskar det verkligen, jag har jobbat där,, så det är som hemmavid…

  Desiree
  Kul att din pappa jobbat åt LKAB.. En av mina vänners far var också Geolog vid LKAB, de var också i Nicaragua emellanåt.

  Jag lämnade Kiruna redan 1982, men har mina föräldrar kvar där, så några kamrater har jag inte kvar där. Men jag gillar naturen och fjällen där.

  Saltis
  Gällivare,, ja, också bekant då min far kommer från Gällivare.. Naturen är vacker i norr.

  Emmama
  Du får ta med dig maken och Gustav och ta en åktur på tåget upp till norr. Åk bara en positiv årstid, dvs inte i oktober och november.

  Marianne
  Åh, ja Höga Kusen! Jag bara älskar det, man mår så bra att vistas i detta området med berg, dalar och havet.. Jag har jobbat i området många år och kan många vägkrokar där, då jag ett på en 10 månaders period besökte 500 företag i Höga kusten, dvs. flera om dagen.. Från min sommarstuga och tidigare bostad, har jag bara 30 minuter till det riktiga Höga kusten med bil.

  Ja, jag tror inte det blir Kairo i år. L. är så upptagen med sin firma och vi kanske flyttar någon annanstans i vinter! Jag hoppas det! 🙂 Men L. är mycket intresserad av Egypten!

  A-M
  Man uppskattar inte saker förrän man inte har det! Jag är uppväxt norr om polcirkeln, solen var en riktig energikick på sommaren för oss.

  Expiatre
  He, he hoppas de blir folk av dem… Åh, Umeå, där har jag bott i 5 år. Jag skulle gärna bosätta mig där igen. Det är fortf. Norrland men trevligt med en större stad, och vad den kan erbjuda.

  I början av Juli passerar jag Umeå på min väg till mitt sommarställe i Sollefteå. Kul att dina barn gillar att resa dit!

  Kimselius
  Det är OK att besöka Kiruna tycker jag, men jag har mycket svårt att tänka mig flytta tillbaka. Det är lite för långt norr ut. Men ljuset, ja, det är jag fortfarande betagen av! Visst är det häftigt?!

  Svara
 10. Å vad mysigt och vad skönt att få stanna ett längre tag här "hemma", ska L med eller reser du själv?
  Här hemma går vi i väntans tider, hon är cool som en filbunke och visar inga tecken alls. Däremot har hon haft lite förvärkar så nu hoppas vi på idag/natt!
  Kram Malin

  Svara

Have your say