Personligt

Sveriges bästa restauranger

Visst undrar även du vilka som är  Sveriges bästa restauranger? Om jag fick möjligheten skulle jag gärna äta mig igenom alla de bästa restaurangerna i Sverige men också ta en fika på de bäst utsedda caféerna.

White guide

White Guide skapades 2004 genom en sammanslagning av de två mycket välkända restaurangguiderna Gourmet 199 Bord och Vägarnas Bästa.  
White Guide är en heltäckande restaurangguide i Sverige som har till uppgift att utvärdera  svenska restauranger.  White Guide  testar varje år  runt 700 restauranger och  570 av dem finns med i guiden.

White Guide

Jag har nu guiden i min ägo och kommer  att se  om det finns några restauranger eller caféer nämnda i boken som också finns i min närhet eller på platser jag besöker. Dock är jag av den uppfattningen att man inte ska låta sig styras av andras recensioner.

Mina kommande restaurang besök 

Jag kommer snart besöka två av restaurangerna som finns omnämnda i White Guide boken. Först ut blir:

Vid restaurangbesöket kommer jag att observera och reflektera över maten, servicen, miljön, stämningen  och helheten som sådan. Var det värt pengarna och kommer jag att rekommendera restaurangerna till andra?

Det får ni ta del av längre fram. Det ska bli spännande och roligt att testa sig igenom några av Sveriges bästa restauranger.

Utmaning

Jag utmanar bloggaren Eva med  bloggen  People In The Street att tillsammans med mig besöka Roasters.

Vill du också hänga på med utmaningen? Det kan du göra genom att lägga upp dina restaurang-  eller cafebesök på Instagram under oktober månad  och tagga bilden med #kattasbetraktelser och #whiteguideutmaningen.

6 comments

 1. Ja gärna! Jag hänger gladeligen med dig! Vilken härlig utmaning! ?

  Svara
 2. Hmmm, svårt just nu när vi inte är hemma…! Men längtar generellt efter bättre restauranger eftersom restaurangerna här är ”sådär”. Får fortfarande inte dina inlägg på Bloglovin. Vet inte om du svarade, eftersom jag inte minns var jag skrev… 😉 Hälsningar från Kroatien!

  Svara
 3. Har nästan inte alls ätit på restaurang då jag varit i Sverige (främst för att hälsa på släkten då), men ska försöka minnas att lägga upp ett bidrag på en härlig restaurang jag besökt i Stockholm på instagram senare, in the meanwhile går det att läsa om den här 🙂 –> http://marvelicious.blogg.se/2013/july/koh-phangan-2.html

  Svara
  • Kul! Jag inväntar dina recensioner!

   Svara
 4. Det är inte alltid lätt att bedöma restauranger, men det är en kul idé att göra det utan att vara bedömningsproffs!
  Det finns en stjärnkrog i Göteborg som, enligt mig inte håller måttet av yppersta klass! Den krogen har nog fått minst en halv stjärna för lokal och detfantastiska läget!

  Svara
  • Men å andra sidan har vi alltid åsikter om mat och matställen, så jag tror att det inte ska våra svårt att lämna feedback på ett trevligt sätt om restauranger och dess mat och service.

   Svara

Have your say