Asien

Thailändarna firar sin kung

Idag har hela Bangkok lysts upp av lokalbefolkningen som klätt sig i gula färger för att fira sin sjuke kungs födelsedag. Han fyller 87 år idag men har av hälsoskäl tvingats ställa in det sitt traditionella födelsedagsframträdande.

Tusentals thailändare hade samlats utanför sjukhuset där kung Bhumibol Adulyadej vårdas i väntan på att få se monarken.

Kungen gör traditionellt ett framträdande på sin födelsedag och håller ett tv-sänt tal till nationen. idag är det en nationell helgdag i Thailand samtidigt som det också firas fars dag. Det sägs bero på att kungen ses som landets far. Han verkar vara dyrkad av thailändarna som många bär t-shirts med trycket,  We love you.

Idag köpte vi ett sk. waterpass som gjorde det möjligt att hoppa av och på en turbåt längs floden. Det visade sig vara ett mycket bra sätt att få se mycket idag då trafiken stod stilla under flera timmar vid visa ställen idag.

firar

salut

Vid vårt första stop idag  med båten kom vi till en plats där de avfyrade salut för kungen, det small rejält. Det blev en dag med mycket gula färger och många familjer vistades utomhus idag. En härlig dag med många glada och firande thailändare.

image

Förra året var jag i Kambodja när de firade sin kung. Det som är gemensamt var de gula färgerna som jag tror symboliserar guldet.

3 comments

  1. Det är en härlig resa du är ute på.

    Svara
  2. Det känns rätt ok att ställa in sitt födelsedagsframträdande om man är 87 år och inlagd på sjukhus.

    Svara
  3. Vilken fin dag att få vara med om!

    Svara

Have your say