Uncategorized

Tider och tidspassning

Att boka tid för ett möte med någon eller för att gå till tandläkaren, är fortfarande för mig, rätt självklart.De senaste veckorna har jag haft en hel del ärenden att utföra som har krävt att jag behövt gå till ställen där man, enligt mig normalt bokar tid.

Som, när jag skulle till tandläkaren, assisten frågar mig när det passar mig bäst att komma på dagen. Jag säger att jag kan komma kl. 08.00, då jag tänker,, då måste jag väl ända vara den först så jag behöver inte sitta och vänta i timmar, som jag redan erfarit.

Väl där tio minuter före bokad tid, så inser jag att det är svart i kliniken. 20 minuter senare kommer assistenten och öppnar dörren och ber mig sitta ner och fylla i ett formular, dvs. hur mitt blodtryck är och om jag har diabetes. Genast tänker jag, hur ska jag veta dagens blodtryck, för om man är någolunda frisk kollar man inte sitt blodtryck direkt.

Därefter inleds den där väntan, när klockan är nio, frågar jag assistenten hur länge till jag ska vänta. Hon tar sin mobil telefon och slänger iväg ett sms till tandläkaren. Inom kort får hon svar, han kommer om 30 minuter. Plötsligt är jag ombokad till 9.30. Vad göra, jag gillar läget och forstätter min väntan. Om de skulle kolla mitt blodtryck nu så är det troligen djäää…. högt efter att jag är skitless att sitta på deras hårda trä stol i väntrummet.

När klockan är 09.45 kommer äntligen tandläkaren, vid det här laget är väntrummet fullt. Jag blir hänvisad in till ett rum där jag blir sitttane ytterligare 15 minuter, nu är nog mitt blodryck väldigt högt.

Undersökningen av mina tänder går mycket snabbt, -Du har starka tänder men du är väl uppväxt på mjölk, säger tandläkaren och går in till hans andra undersökningsrum.

Jag är glad att jag inga problem har då jag ser framför mig timmar av väntan.

Have your say