Personligt

Anna Munkhammar

Tio snabba med Anna Munkhammar

Jag har utökat min vänskap med en annan Norrbottens bloggare, den ambitiösa Anna Munkhammar  från Boden. Hon har många strängar på sin lyra, som man brukar säga och här möter vi en tjej med stora ambitioner.

Än en gång är jag tacksam men också förundrad över att detta med att blogga leder till så många intressanta möten och berikar en med så många nya och olika vänner. En sak har jag och Anna gemensamt. Vi bor båda i Norrbotten och vi tycker om  att det ska hända saker. Bloggen är det som förenar oss!

Anna driver bloggen Boden by Night sedan några år tillbaka.

Här får även ni lära känna Anna genom 10 snabba frågor och svar.

1. Vilka är dina bloggmål för 2016?

Jag började blogga sensommaren 2014 och då var det ju egentligen inte riktigt en blogg utan mer som en hemsida om Bodens uteliv. Det har gjort att jag till en början velat väldigt mycket över vad jag skulle skriva om och inte.

Ett långt tag kände jag mig begränsad av det och var rädd för att besökarna skulle försvinna om sidan blev för personlig och ”bloggig”. Därför är det först nu i sommar som jag upplevt att jag kommit igång med att blogga ordentligt. Det var befriande att ta kommandot och bestämma att det faktiskt är min sida så jag skriver om vad jag vill. Jag ska inte skämmas utan vara stolt över att vara bloggare.

Mitt mål för 2016 är att bli starkare i det och lyckas förmedla min personlighet bättre. Jag har köpt en GoPro kamera för att kunna göra videoklipp till Youtube och det kommer kanske att hjälpa till en del. Sen vill jag så klart få fler jobb relaterade till skotern också nu när jag satsat på att köpa en splitt ny!

skotertur

2. Vart går nästa skotertur?

Jag vet inte, just nu är jag så ivrig att jag kan köra vars som helst oavsett om det finns snö eller inte. Jag har däremot bokat in en sväng till Årrenjarka med ett gäng vänner som jag ser lite extra mycket fram emot.

bästa med norrbotten

3. Vad är det bästa med att bo i Norrbotten?

Det bästa är att ha mina föräldrar nära mig och kunna umgås och hitta på roliga saker ihop. Jag kan leva ett drömliv här som jag aldrig hade kunnat i södra Sverige. Att ge upp modedesignen var det jobbigaste beslutet jag någonsin tagit men också det bästa.

Med brolle

4. Foto eller video?
Foto, jag tittar väldigt gärna på vackra fotografier. Stillbilder inspirerar helt enkelt mig mer än video och därför har jag aldrig trott på den så kallade ”bloggdöden”. Det enda som hänt är väll i så fall att kraven på innehållet blir hårdare och läsarna mer krävande.

Videos kan ibland förmedla mer på kortare tid men har alltid den störande egenskapen att de låter och är besvärliga att skumma igenom snabbt. Senast igår låg jag och ”tjuvsurfade” i sängen (medan min sambo sov) och sen gick en video igång och brölade ut en massa ljud…

5. Vem lyssnar du på just nu?
House, inte musikstilen ”house” utan jag sitter och ser tv-serien ”House” (haha)

vimmelbilder

6. Vart skulle drömresan gå?

Japan har alltid varit en dröm just för att allt verkar så annorlunda där. På något sätt tror jag att jag skulle känna att jag passar in där och har alltid velat ta reda på om det stämmer.

koftor

7. Vilket är ditt älsklingsplagg?

Mitt älsklingsplagg är helt klart koftor med roliga färger och mönster. Det är snyggt och dessutom varmt och skönt. Jag har en speciell favorit som jag köpte i London. Vi råkade av misstag boka två resor till London med en månads mellanrum så andra gången vi reste dit köpte jag ytterligare en likadan kofta så att jag har två!

Halv åtta hos mig

8. Halv åtta hos mig. Vad hände efteråt?

Samma dag som det första avsnittet skulle sändas fick jag veta att en vän till mig och min sambo gått bort i en olycka. Jag hade tänkt ut att jag skulle göra en sammanfattning om varje Halv Åtta Dag och verkligen använda det för att boosta min trafik till bloggen men jag kunde inte fokusera på det då. I mitt avsnitt nämndes det heller inte att jag bloggade så jag fick faktiskt aldrig någon direkt stor ström av besökare genom programmet. Däremot blir jag ofta igenkänd och de läsare som jag redan hade uppskattade det väldigt mycket. Det var en upplevelse att få vara med och i det långa loppet har det nog gynnat bloggen också.

9. Vilket är ditt bästa bloggtips?

Det blir två tips för att jag inte kunde bestämma mig för ett.

Jag har haft massor med bloggar som ingen velat läsa. Jag har skrivit, lagt upp bilder, haft scheman och tålmodigt publicerat varje dag men ändå har besökarna lyst med sin frånvaro. Jag har förstått först i efterhand att det helt enkelt inte har funnits någon anledning att följa just min blogg…

Mitt första tips blir därför att om man vill ha läsare gäller det att ge dem en anledning att bry sig om just dig. Är det för att de kan lära sig något av dig, inspireras av dina fotografier eller skriver du kanske på ett säreget humoristiskt sätt? Intresse kommer sällan som en klar blixt från ovan.

Mitt andra tips är att perfekt inte alltid är bäst. Jag har slutat följa massor av bloggar för att jag upplevt att bilderna varit för tillgjorda och redigerade. Perfektion kan bli extremt tråkigt och ointressant. Dessutom tar det lång tid, tid som du kan lägga på annat roligt än att nöta framför datorn.

Bloggar från mobilen

Jag gör mycket av mitt bloggarbete via mobilen när jag ligger och vilar i soffan. Jag vill att det ska vara äkta ”här och nu” och så är det ett sätt för mig att faktiskt skriva varje dag.

10. Beskriv dig med tre ord

Snäll, glad och gråter

Vi ses snart igen!

Snart ska jag träffa Anna för att prata om att blogga och förhoppningsvis ta några utvecklingsspår.

4 comments

 1. Vilket härligt inlägg om en riktigt härlig person!

  Svara
 2. Tack Katta gud vad fint du gjort!!

  Svara
 3. En klok tjej som känns väldigt äkta.

  Svara
 4. Intressant att läsa! Jag håller med om att det är viktigt att fundera över VARFÖR läsarna ska läsa ens blogg. Att skriva för sig själv kan ju vara kul, men om man vill ha läsare måste man nog göra någon slags målgruppsanalys. Coolt med skotern förresten! Känns superexotiskt för mig 😉

  Svara

Have your say