Sverige

julmarknad-norrbotten

Tips på mysiga julmarknader i Norrbotten

Idag tipsar jag om flera mysiga och traditionsrika julmarknader som du kan besöka i Norrbotten.

Att komma i julstämning

En traditionell julmarknad med snö är väl ändå rätt stämningsfullt? eller hur? Här nedan får du flera av mina tips på trevliga julmarknader som du kan besöka i Norrbotten under den närmsta tiden.

Mysiga Öjebyn

Den kanske bästa julmarknaden är nog den den som arrangeras i Öjebyn den 19 november. Här kan du få se smeden som visar sitt arbete vid ässjan, likaså kan du åka med häst med vagn i den gamla kyrkstaden. Kolla gärna in ett tidigare inlägg från Öjebyn där vi besökte julmarknaden i vinterskrud.

öjebyn

Anna tipsar om julmarknaden i Boden

I Boden ordnas också en gammeldags julmarknad intill kyrkstugorna. Här kan du läsa om en tidigare julmarknad i Boden med Anna, hon driver bloggen Boden By Night. Den kommande julmarknad kring Överluleå kyrka i Boden sker den 16 och 17 december 2017.

julmarknad-boden

Sveriges nordligaste julmarknad?

I Kiruna centrum ordnas en julmarknad den 3 december, kan den julmarknaden vara en av Sveriges nordligaste julmarknader tro? Snögaranti kan helt säkert utlovas!

Världsarvet i norr

En annan trevlig och stämingsfull julmarkande är den som sker i Världsarvet i Gammelstads Kyrkby. På Hägnan kan du åka med häst och släde eller hälsa på i Storgården där det rustas för jul på gammalt vis. Missa inte denna traditionsrika julmarknad som sker den 9 och 10 december.

mysiga julmarknaderBildkälla: Internet

Traditionsrika – Ralph Lundstensgården

Utanför Luleå i byn Ersnäs ligger Ralph Lundstengården som arrangerar julmarknad den 25 november, en härlig och traditionell julmarknad på höloftet. Här finns flera hantverkare och i restaurangen serveras risgrynsgröt, skinka med tillbehör och kaffe med hembakat kaffebröd. I kåtan bjuds det på varm glögg och pepparkakor. Visst låter väl det mysigt?

Konst i Sunderbyn

Sunderbyns Folkhögskola (Luleå) är det också julmarknad den 9 och 10 december. Här är fokus på konst och hantverk.

Mysiga julmarknader i Skandinavien

Idag tipsar också Daniela och Göran med sin blogg, Discovering The Planet, om många härliga julmarknader i Skandinavien. De bjuder oss på ett riktigt  härligt julmys med många fina bilder.

5 comments

 1. ÅHhh så mysigt med julmarknader!!
  Det höjer verkligen stämningen och förväntan på julen 🙂

  Tyvärr blir det inte några julmarknader för mig i år då vi inte planerar att fira julen i sverige.

  Svara
 2. Det var många år sedan jag besökte en julmarknad. Den senaste var nog år 2000 i Wadköping i Örebro. Trevligt då att titta in här hos dig och få mig lite äkta norrländsk julmarknadskänsla till livs.

  Svara
 3. Älskar julmarknader 😍

  Svara
 4. De är ju så mysigt 😍

  Svara
 5. Julmarknader är så mysigt.. Även om jag aldrig handlar något på dem så är det roligt att bara strosa rundor..

  Svara

Have your say