Europa

Piteå Skärgård

Upptäck 550 öar i Piteå Skärgård

En sommarkväll i juni promenerar jag längs vägen ner till hamnen.  Jag var på väg ner till havet, till vattnet som är en del av Piteå Skärgård och Bottenviken. Jag promenerar rätt ofta den här vägen som är några hundra meter. Det här är ett ställe jag uppskattar mer och mer.

Rosviks hamn

550 öar

Skärgården i Piteå består av 550 öar, här finns faktiskt tio stycken naturreservat, som alla har en intressant historia att berätta. En historia som berättats i flera sekel och det är troligen tillräckligt många skäl till att besöka norr och den vackra skärgården som finns i Bottenviken.

Jag och skärgården

Jag är faktiskt en nybörjare på Piteå Skärgård då jag flyttat in i området och har börjat ta del av vad närområdet har att erbjuda. Det finns oändligt mycket för mig att upptäcka under många år framåt.

Kajakpaddling

Det första jag gjorde när vi flyttade in i denna skärgårdsby,  var att köpa oss varsin kajak för att på ett enkelt och trevligt sätt komma ut i naturen, på havet och enkelt kunna sätta ner handen i vattnet och torka av en svettig panna.

Att rofyllt paddla runt några av skärgårdens öar har gett oss mersmak. Nu vill vi längre ut i havsbandet. En kajakpaddlares njutning!

Kajakpaddling Piteå

För dig som inte har egen kanot eller kajak finns det många andra sätt att ta sig ut i skärgården. Här ger dig några tips till en möjlighet att uppleva havet, vattnet, stranden och öarna.

* Västra Kajen Camping & Gästhamn

Här finns gästhamn, tält- och husvagnsplatser med el och trådlöst internet, stora tomter med sjöutsikt och sjöbodar som servicehus. Du kan även hyra kajak här.

* Pite Havsbad

Pite Havsbad är troligen välkänt för många ned många olika alternativa boenden. Här kan du tälta, ställa upp husvagnen, boka en egen stuga eller checka in på hotell.

* Skärgårdsstugor

Piteå kommun har 4 uthyrningsstugor på olika öar i skärgården. För att ta dig ut till ön behövs båt, turistbyrån hjälper dig att boka transfer.

Här får du ta del av några bilder från min del av Piteås Skärgård norr om Piteå och klockan är 23.30.

Rosviks hamn Piteå

Bottenviken

Rosviks hamn

11 comments

 1. Snart kommer vi till Piteå!!! 🙂

  Svara
 2. Jag vet att jag inte kan, men blir lika fullt sugen på att paddla kajak. I Piteå Skärgård.
  Vilket härligt livsprojekt det vore; att paddla runt Piteå skärgårds 550 öar.

  Svara
  • Steve, men man kan alltid dagdrömma!

   Svara
 3. Härliga skärgårdsbilder!

  Svara
 4. Så härliga bilder! Blir jättesugen på att åka dit nu. Var rätt så längesen jag sist var i Piteå 🙂

  Svara
  • Tack Helena! Det är fint i vår skärgård i norra Sverige. Vi har både Piteås och Luleås skärgård att njuta av. Är du i mina trakter hör gärna av dig.

   Svara
   • Ja, visst är det! Har mest varit vid Havsbadet men skulle gärna upptäcka mer av Skärgården. Jag förstår verkligen att ni köpte varsin kajak! Jag hör absolut av mig om jag är i trakterna!

    Svara
 5. Farmor och farfar har bott i Piteå hela mitt liv. Har varit där årligen men tror aldrig jag besökt skärgården. Har varit på havsbadet men inte öarna. Var där för en månad sedan så nu är det länge tills nästa besök.

  Svara
  • Åh, där ser man. Synd att jag inte visste att du/ni varit i mina krokar. Nu önskar jag er en fantastisk resa.

   Svara

Have your say