Personligt

vad-hander

Vad ska det bli – projekten som pågår

Just den frågan, vad ska det bli? vad bygger ni nu då? Just denna fråga är en återkommande fråga från vänner och grannar. Sedan finns det säkert en och annan som också undrar, det kan vi iallafall vittna om då biltrafiken i området ökat, liksom motorstoppen.

renovera-skolhus

Vi har också fått en del motfrågor som, behöver ni fler rum?, vem ska bo där?, ska ni hyra ut huset?. Men vi har också fått kommentaren, bra då har vi ett ställe att komma och bo på.

Nä, vi behöver egentligen inte svara på frågorna som ibland andas någon form av ifrågasättande. Vi bygger det som intresserar oss och vi lägger ner massor av tid och pengar på projekten. Dels är det ett roligt dels är det att investera i sin hobby och livsstil.

Vi besöker inga träningshallar, för det har vi inte tid till, istället så arbetar vi hemma på gården med våra drömprojekt. Vi gör saker tillsammans, för oss. Det är mycket roligt även om det bitvis också är arbetsamt.

fonster

Försök nu att tänka dig in i känslan av att först ha ritat fram ett projekt med många tankar och skisser och senare en dag så hamnar fönsterbågarna på plats. Den känslan är obeskrivbart härligt! Det är just dessa kickar som ger oss mer och ny energin, plötsligt kommer tankarna att snart, snart så kan vi nyttja det där utrymmet. Som sambon min brukar säga, vi har aldrig varit så nära!

Köket flyttar ut för att ge plats för annat  

Det enda säkra just nu i vårt skapande är att det ska bli en vedeldad bastu i det gamla köket, där idag den fina järnspisen står. Vi använder oss av skolhuset och gör om olika utrymmen till vad vi tror ska passa oss och vårt liv.

jarnspis

Vart tar den gamla Husqvarna järnspisen vägen då? Jo, den får flytta ut till orangeriet. Förhoppningsvis kan vi göra en och annan brasa i den gamla järnspisen men ändå mysa på i orangeriet.

En vind som ger möjligheter

Skolhuset har en vind som var oinredd och oisolerad, då vi köpte gården. Rummen har rätt rejäla snedtak och det är bara jag som kan stå upprätt i rummen utan att slå huvudet i taket. Troligen blir dessa rum några extra gästrum. Här kan du läsa lite mer om dessa krafttag.

byta-tak

Levande hus

Huset är tänkt att bli vårt extra hus som ska bli levande. Hit kan vi bjuda in vänner som kan stanna över efter att vi kanske har gjort en skidtur eller skotertur i bygden.

Långväga gäster – nya möjligheter

Vi funderar ibland på att anmäla oss till någon organisation för  bostadsbyte.  Vi kan mycket väl tänka oss att byta bostad med någon annan familj i världen. Då kanske det här huset kan vara lämpligt att hyra ut och vi får samtidigt en möjlighet att se andra delar av världen utifrån ett lokalt perspektiv.

Huset ger oss möjligheter – arbetsamt

Det är så vi ser det, det gamla skolhuset som är eftersatt i underhåll kan bli ett levande hus när det en dag är klart. Dock ska jag inte sticka under stolen med att det är stora projekt som pågår här hemma, dessa projekt kräver otaliga arbetstimmar från vår sida, de flesta dagarna i veckan under sommarens årstid.

Har du några större projekt som driver dig? Berätta gärna om dina projekt eller om resan att färdigställa ett större projekt.

2 comments

  1. Vilka projekt! Vi har byggt mycket, flera lägenheter och en husbåt. Kanske tröttnat lite … Men just nu bygger Peter timmerhus på en ö i Mälaren 😉

    Svara
  2. Det är helt underbara projekt ni har igång/på gång. Visst ger dessa en extra krydda till tillvaron.
    Det är en ren njutning att se gamla fönster bevarade.

    Svara

Have your say