Asien

Vardag i Phnom Penh

Återigen ska jag berätta lite från vardagen i Phnom Penh i Kambodja.

Tankar från vardagen i Phnom Penh

Kambodja har jag besökt två gånger tidigare och kände att jag gärna ville resa tillbaka för att uppleva än mer och se lite andra grejer. (Se gärna mina tidigare blogginlägg från Kambodja, som ni finner på min gamla blogg “Kattas Fikarum”, se även tidigare blogginlägg från Phnom Penh,  THE KILLING FIELDS & TUOL SLENG S. 21 och GROPIGA VÄGAR & ÅTERANVÄNDA PLASTPÅSAR , tyvärr har bilderna ramlat ur bloggen)

Jag flög in till Kambodjas huvudstad Phnom Penh från min gamla hemstad Kuala Lumpur med Airasia, ett flygbolag som har stor täckning i Asien. På flygplatsen blev jag mött av en glad chaufför han hade tagit med sig sin dotter. Det kändes skönt att möta ett bekant ansikte eftersom jag hade sett honom tidigare då jag varit i Phnom Penh. Han körde oss till hotellet för att dumpa av väskorna och därefter kunde vi påbörja dagens strövtåg.

Kambodjas Nationaldag

Precis den dagen vi anlände visade det sig vara Kambodjas nationaldag, nämligen den 9 november. Vilket också firades på ett majestätiskt sätt. Här bjuder jag på några bilder från en vardag i Phnom Penh.

v

IMG_1629

Phnom Penh

IMG_1653

IMG_1658

IMG_1646

Det blev ett kärt återseende och Kambodja har fått en liten speciell plats i mitt hjärta. Tyvärr hade mina vänner lämnat Phnom Penh några månader tidigare, dock lovar jag att Phnom Penh inte gör någon resenär besviken.

4 comments

 1. En sådan annorlunda kultur och andra vyer än vad vi är vana vid.
  Antar att du känner dig väldigt hemma efter dina år i Asien.
  Kram!

  Svara
 2. Blir nyfiken på att resa dit när du visar bilderna.
  Kram

  Svara

Have your say