Asien

Vardagsbild Bohol

Vardagsbilder från Valencia – Bohol

Ett ställe på Filippinerna som jag levt vardagsliv på till och från sedan år 2002, är den lilla orten Valencia på ön Bohol. Det är här som jag ofta hämtat mer energi,  mitt under den smällkalla vintern, bland mina vänner och elever.

Idag bjuder jag på en bildbombning med vardagsbilder från Valencia.

kokosnötter

Överallt på ön Bohol, finns det kokosnötter som splittrats i delar för att torka längs vägar och husfasader. De används till för att göra upp en eld och laga mat över den öppna elden. De flesta i det här området lagar mat över öppen eld.

kväll i Valencia

Intill huset vårt, betar en ensam get alldeles intill strandlinjen och havet. Visst kan man ha sämre utsikt som get!

Valencia

Det här min väg i Valencia. Det är en bilfri väg och här träffas grannarna om eftermiddag då solen inte är så varm längre.

stranden valencia

100 meter bort längs gatan har fiskemännen sina båtar uppradade. Här rensar dom sina fiskenät och väntar in solens nedgång, innan dom far ut till havs igen,  i sina små träbåtar för kvällens fiske.

bananer

Bananerna växer vilt överallt. Ett ogräs för några och en rikedom för andra.

vardagsbild från valencia

Eldragningarna i Valencia är inte undantagna ordningen. Här blir elkablarna fler och fler för varje år.

regnigt Bohol

Regnskurarna avlöser varandra. Tur att man har flipp flopp skor på sig.

ingenting är för evigt

Ingenting är beständigt!

knuffa

Då och då får sambon knuffa på de gamla mopederna så att vi kan komma upp till berget.

Plötsligt slår det mig att vardagslivet kan vara lugnare! Jag hoppas du har uppskattat bilderna från en vanlig dag i Valencia. Mer om mitt Filippinerna kan du läsa här.

2 comments

  1. Thanks jetpack team for great plugin and continuous improvement. I hope stats will be available not only firtre/repolt by specific day, but also report by specific month/week

    Svara
  2. Jeg hadde det helt fantastisk på TG! Åpningsshowet, kommentarene, å være der som presse. Alt var utrolig kult! Skal dit neste år også!

    Svara

Have your say