Sverige

Vårvinter i Björkliden

Vårvinter, jag njuter av bara ordet. Gör inte du också det?

Björkliden

Vårvintern den är något jag inte vill missa, speciellt inte en resa till Björkliden. Jag älskar denna årstid! Det är mycket som är magiskt och stärkande med denna årstid. Ljuset är annorlunda, det blir ljusare och ljusare för varje dag.

Luften är annorlunda, den känns klar, hög och ren. Vårkänslorna börjar spira och energin kommer precis tillbaka då den ska nyttjas.

För mig är vårvintern förknippad med skidåkning, skoteråkning, isfiske, vedeldad bastu och mycket mer.

image

Trots mina år som utlandsboende i olika världsdelar var det till denna årstid jag oftast längtade tillbaka till Sverige. Jag menar nu längtan till ljuset, luften och utomhus aktivisterna i Norrbotten.

Vårvinter och vårens solstrålar

Vårvinter eller vårvärme kan vara olika för olika människor.

Vårvinter är för mig en viktigt tid, en brytningstid mellan vinter och vår. Uppe i norr är som oftast mycket gott om snö på marken, men inte så kallt.

Dagarna är relativt långa med massor av ljus och solen visar sig ofta och länge. Även denna gång begav vi oss till Björkliden där vi har förmånen att hyra en stuga nära affär och skidliftar.

Dagarna tillbringade vi i slalombacken i Björkliden eller i någon av de fina längdåkningsspår som finns i Björkliden.

bastu björkliden

Andra dagar färdades vi den korta biten med bil till Katterjåkk eller Riksgränsen för att  åka slalom. Härliga dagar.

Efter några dagar med goda vänner, härliga skidbackar, god mat och massor med friskluft, var det dags att packa bilen för att bege sig till Kiruna. Med mig hade jag lyckats bryta en av mina tår i längdskidåkningsspåret i en rejäl vurpa. Jag kan lova er att ont gör det fortfarande.

kalixälven

De resterade dagarna på en nästan två veckor lång vintersemester avslutades som så många gånger förr, i vår fritidsstuga vid Kalixälven.

Visst är vårvintern fin? Vad har du för relation till vårvintern?

5 comments

 1. Så vackert så jag blir matt. Påminner dessutom om min ungdoms vintrar.

  Svara
  • Det är fint om vårarna i norr!

   Svara
  • Lapporten i snö:)

   Svara
 2. Jättevackra bilder, även om jag föredrar lite mer värme! 😉

  Svara
  • Förstår .. Det gör nog jag med.

   Svara

Have your say