Sydafrika

Waterford vinery

Vingården Waterford i Stellenborsch

Den välkända vinmakaren Kevin Arnold är en framstående vinmakare med  höga ambitioner, den känslan får man direkt då vi kör in på den Provenceinspirerade vingården.

Vi möts av den vackra fontänen och givetvis känns det pampigt att glida in på den vackra designade trädgården som är porten till vingården.

Fontän Waterford

Vingården Waterford i Stellenborsch

Vi besöker vingården Waterford i Stellenborsch för att få prova det högklassiga vinet och passar samtidigt på att göra en  chockladprovning i den vackra miljön. Hela fastigheten är på hela 120 hektar och vinerna exporteras världen runt.

Waterford Vinery

Änderna på Waterford winery

Provade årgångsviner

Här finns en restaurang av toppklass och vinerna som provades var rödviner med en Bordeauxinspiration. Men också en Cabernet Sauvignon, Merlot och Shiraz som har lagrats på franska fat.

Vinprovning waterford estate

Vinprovning

Vi valde att prova årgångsviner och blev presenterad ett urval högklassiga viner som inte går att köpa på Systembolaget. Det var en något utöver det extra, får jag nog tillstå. En och annan flaska vin från denna provning fick följa med hem.

vin och chockladprovning

Vingården Waterford

Här får du också en möjlighet att göra ett snabbesök på Waterfords vingård. Det här stället skulle jag inte ha något emot att besöka igen för att göra prova fler viner.

Fler Sydafrika tips

I tidigare inlägg i min blogg,  har jag berättat om många fina tips om vad du kan göra när du besöker Kapstaden och dess region. Här finner du  mina personliga tips.

Waterford

Spara

Spara

4 comments

 1. Så vackert! 🙂

  Svara
  • Tack! Christine!

   Svara
 2. Men OJ vad vackert det var där 🙂 jag har alltid velat besöka mysiga vingårdar i Italien och Frankrike.

  Idag har jag Strömstad/Koster tips på bloggen!

  Ha en härlig helg:)

  LOVE Maria

  Svara
 3. #10 Systematic gaming and maulinpation of sporting events around the World in order to make billions on all the betting markets. Hey Anonymous, you could have expanded on #10 since the rip off on the sports realm goes even farther as they make deals with their buddies in the MEDIA and advertising, which is a big right-off expense for these teams and sponsors. There is a ton of money in sports and they are all pals filling eachothers pockets.

  Svara

Have your say