Personligt

Vinterns resplaner

Det är dags att planera mer utförligt för vinterns resplaner då hösten nu lämnar oss och vi övergår till vintertid och en lång vinter väntar oss. Vintern är en tid då det känns extra bra för en nordbo som jag är, att lämna delar av den mörka och kalla vintern för lite ombyte och med varmare temperaturer.

Mina resplaner denna vinter går till olika världsdelar med olika aktiviteter.

Dubai i Asien

Den första resan i vinter går till underbara och häftiga Dubai. Har man en gång varit i Asiens Las Vegas vill man gärna tillbaka. Dubai bjuder på mycket för den kräsne som med en spännande kultur, äventyr, lyx, arkitektur men också lite bad och en bra shopping.

dubai

Har du några gömda favoriter att dela med dig om Dubai?

Kapstaden i Sydafrika

Får bli nästa resmål i vinter och är en mycket efterlängtad resa. Att valet föll på Sydafrika och Kapstaden är tack vare somaliern Maja som hade en vinprovningMunskänkarna i Boden för något år sedan. Maja, sålde verkligen in Sydafrika till oss med sina historier om landskapet och maten. Här blir det en resa med kultur, mat och vin.

Minna på Sydafrikaexperten har givit oss många goda tips om var vi bör bo och vad vi troligen bör besöka utifrån våra intressen. Just detta med personlig service är något som vi uppskattat mycket.

Riksgränsen

Skidresor i Europa till Österrike och Riksgränsen

Vinterns skidresor går till Tyrolen i Österrike och den andra vinterresan går till två av mina favoritplatser i norr, nämligen  Björkliden och Riksgränsen. De två sistnämnda skidorterna är återvänder jag gärna till årligen.

Har du några restips om Tyrolen som du vill del med dig?

Ännu en resa i vinter kan komma att gå till mitt gamla hemland Filippinerna. Jag vill givetvis besöka mina vänner där men också den skola som jag stöttat sedan år 2002. Filippinerna är ett land som nu äntligen börjar få ett uppsving i medierna och som ett land att trivas i på sin semester.

Som ni ser så väntar en spännande vinter  mig. Jag har många härliga resor att se fram emot. Har du några tips och råd att dela med dig från någon av dessa platser, så skulle jag bli mycket glad. Förresten har du några resplaner i vinter?

8 comments

 1. Så härliga resor ni har på gång! Ser så fram emot att ”få följa med er”. Ja, här på bloggen och dina berättelser när vi ses…
  Första bilden på lapporten! Wow! Den finaste jag sett på det välfotograferade motivet! ???

  Svara
 2. Så härligt det låter. Det ska bli roligt att ”följa med” och få lite perspektiv på tillvaron.
  Björkliden klingar igenkännande. Där var jag någon gång i min barndom.

  Svara
 3. Vilka spännande resor du har framför dig! Härligt! Det ska bli intressant att höra om, särskilt om Sydafrika! 🙂

  Svara
  • Tack. Det ska bli spännande att se Sydafrika men egentligen är det bara en liten del av Sydafrika.

   Svara
 4. Wow vilka roliga resor du har framför dig! Ser fram emot att ta del av dina upplevelser i Sydafrika… Det är högt upp på min bucketlist och jag bara väntar på rätt tillfälle att ”slå till” – kanske snarare nu än senare? Annars längtar jag tillbaka till Peru, ett land jag bara har nosat på än så länge… Har du varit där?

  Svara
  • Hej Sanna! Sydafrikaresan ser vi verkligen fram emot Alla som varit dit är sålda. Jag har aldrig varit i Peru och det verkar vara ett land som är annorlunda. En dag hoppas jag kunna åka dit för deras kultur och natur är färgstark och spännande.

   Svara
 5. Va roligt med så många spännande resor att se fram emot!

  Svara
 6. Menn BAAAAAAHHHH avis!!

  Svara

Have your say