Nordamerika

Vinterweekend i New York!

Jag heter Agnes och bloggar vanligtvis på Todaylifestyle.

Min blogg är mest centrerad kring resande (min stora passion) men även annat såsom träning och recept smyger sig in på bloggen ibland. Jag har den stora äran att få utbyta gäst inlägg med Katta, och tänkte därför passa på att skriva om New York som är min absoluta favoritstad. Jag är precis hemkommen från en weekend därifrån och delar här med mig av lite olika tips.

Egentligen tycker jag bäst om staden på sommarhalvåret, men jag kunde helt enkelt inte hejda mig utan bokade in en weekend nu i januari för att hälsa på min pojkvän Simon som är där på ett jobbuppdrag under drygt en månad i vinter.

Väl framme slogs jag av hur kallt det var, vädret i NYC varierar väldigt kraftigt beroende på vindarna och nu var det riktigt kyligt. Simon mötte upp mig på flygplatsen och vi delade en taxi in till vårt hotell Bowery Hanbee som ligger i utkanten av Nolita, på gränsen till Chinatown.

Efter en skön dusch och en kort powernap åt vi sedan middag på Jeffreys Grocery vilket är en jättetrevlig fisk och skaldjursrestaurang i West Village. Enligt mig är West Village ett av de allra mysigaste områdena i New York, här är nämligen husen låga och byggda i vacker mörk tegel, med gröna och lummiga små trädgårdar.

image

Ett annat av mina favoritområden på Manhattan är Nolita. Här brukar jag ofta bo när jag besöker staden, eftersom det är ett så litet och mysigt område som ändå ligger centralt. I Nolita är husen låga och längst med gatorna kryllar det av små caféer, barer, restauranger och butiker med både fashion och vintage.

Ett av mina favorithak i området är den mexikanska restaurangen Habana, som bland annat serverar otroligt goda grillade majskolvar. Här ligger även New Museum, vilket är väl värt ett besök!

Under resan besökte vi bland annat minnesmonumenten vid Ground Zero. Där tvillingtornen tidigare stod finns nu två djupa vattenfyllda bassänger med de omkomnas namn ingraverade i räckena runtom. Precis i närheten ligger outletbutiken Century 21, där vi passade på att shoppa lite. Här säljs märkeskläder (från tidigare säsonger) till väldigt bra priser. Jag fyndade en fin tröja i kashmir och en plånbok från DKNY. Väl i området besökte vi även Wall Street samt passade på att ta en promenad på fina Brooklyn Bridge. image

Är man i Midtown så rekommenderar jag (förutom en promenix i Central Park, shopping på 5th Ave och kanske ett besök i Empire State building) även att man passar på att besöka bokhandeln Barnes and Noble, vilken är den största bokkedjan i USA. Det är väldigt härligt att botanisera bland det kolossala utbudet av litteratur, här finns verkligen något för alla.

image

En annan höjdpunkt under resan var middag på den franska bistron Lucien. I de trevliga lokalerna på 1th Avenue njöt jag av en himmelsk musselpasta medan Simon åt en biff med sallad och pommes.

På kvällarna blev det mycket barhäng, vad som är roligt i NYCs uteliv är att de har många ”hemliga barer”, såkallade ”Speak Easys”. Jag hade på förhand läst DN:s lista över sådana barer som jag ville besöka, och bland annat tog vi en drink på Apotheke i Chinatown. Här är personalen klädd i apotekarrockar och blandar väldigt goda drinkar. Ett jazzband stod för musiken vilket var väldigt trevligt.

image

Något man måste göra i NYC är att frossa i cupcakes. Det finns jättemånga söta cupcake-bagerier som serverar underbart goda bakverk. Min favorit är the Little Cupecake Bakeshop i Nolita. Magnolia Bakery är en annan känd kedja, som bland annat har en butik på 401 Bleecker Street i West Village.

Nära här ligger även den svenska butiken Sockerbit, som säljer svenskt lösgodis och andra svenska specialiteter som Kalles Kaviar och Abbas sill.

image

1 comment

  1. Tack för tipsen inför min resa till New York.

    Svara

Have your say