Afrika

Waterfront i Kapstaden

Victoria & Alfred  (V&A) Waterfront, ligger nere i hamnen och är en av Kapstadens största turistattraktioner. Vi besökte området under en dag och blev glatt överraskad över det som erbjöds i det stora området. Ett område med puls, arkitektur, historia och blandat med massor av folk och en massa shopping.

Området Waterfront är uppkallat efter drottning Victorias son, prins Albert. Det är också frånWaterfront som färjorna tar dig ut till Robben Island, dvs. från Nelson Mandelas Gateway

Waterfront

Waterfront är ett gigantiskt shoppingkomplex med många restauranger och sevärdheter. Här bjuds det också på ett stort utbud av olika aktiviteter för hela familjen.

Alfred Mall

Victoria Wharf Shopping Mall

Är ett stort shoppingmall med både små boutiquer som stora kända kedjor som H&M.

Two Oceans Aquarium

Är ett populärt akvarium med drygt 3 000 olika marina djurarter. Här finns bl.a pingviner.

Om du är intresserad av hantverk är det trevligt att besöka Craft Market & Wellness Centre, som är en av Sydafrikas största inomhusmarknad. Här finns mycket afrikanskt hantverk blandat med mycket annat.

Svängbron och Klocktornet

Nobel Square

I området finns det en svängbro intill klocktornet (Clocktower). Ibland fälls bron upp eller egentligen öppnas bron i sidled för att möjliggöra en farled för fartyg. Klocktornet är ett välkänt riktmärke i Waterfront och inte långt därifrån finns statyerna på Nobel Square, med dom fyra fredspristagarna.

Svängbron

Det finns många ställen att äta en lunch eller middag på. Likaså finns det många ställen att slå sig ner i hamnområdet för att njuta av en glass eller ett glas öl för den törstige. Ett annat trevligt inslag i området är att det ofta erbjuds live framträdanden. Just denna dag som vi besökte området erbjöds det kultur från Korea.

Båtturer

Ännu ett tips är att ta någon av alla båtarna ut för en tur på dagen eller varför inte se den vackra solnedgången från någon av de turistvänliga båtarna. På ett flertal båtar kan man samtidigt kombinera en lunch eller en middag.

Att Waterfront är ett populärt ställe är det lätt att förstå efter en härlig dag där.

1 comment

  1. Ja, där finns mycket att göra ser jag. Vilken vacker byggnad där vid Victoria Wharf Shopping Mall.
    Fyra fredspristagare, imponerande. Men, Albert Luthuli kom jag inte på.

    Svara

Have your say